Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
549
Utgivningsdatum
2018-08-13
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The Future Is History: How Totalitarianism Reclaimed Russia
Dimensioner
177 x 110 x 35 mm
Vikt
302 g
SAB
Kma.6
ISBN
9789173379724
Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst (pocket)

Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-08-13
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Här tecknar den prisbelönta journalisten Masha Gessen ett skrämmande porträtt av ett Ryssland som inom loppet av en generation återskapat en totalitär stat. Putin har demonterat valsystemet, tagit kontroll över ekonomin, medierna och den lagstiftande makten.

Hur ska vi förstå Vladimir Putin och det nya Ryssland vi ser växa fram? Ett Ryssland som ser sig själv som beskyddare av traditionella värden i opposition till västs falska idéer om mänskliga rättigheter.

Masha Gessen följer fyra personers liv, kamp, drömmar och förluster i den nya statens framväxt. De är entreprenörer, författare, aktivister och tänkare och de föddes under den period som skulle bli demokratins början i Ryssland. Nu tvingas de istället se hur den forna Sovjetunionens ordning återinförs och hur deras land utvecklats till den till synes ostoppbara maffiastat vi ser idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En pärla
    Håkan Rombe, 12 mars 2021

    Trots att jag läst ett stort antal böcker om Ryssland-Sovjetunionen och trodde att jag visste allt väsentligt tog mig denna bok ur villfarelsen. Författaren Masha Gessen ger utöver fakta nya perspektiv på utvecklingen. Böckernas bok om utvecklingen i Ryssland från Gorbatjov och fram till våra dagar

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Masha Gessen