Bögtjejen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2018-09-19
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
315 g
SAB
Lz Lundberg, Aleksa
ISBN
9789173379793
Bögtjejen (inbunden)

Bögtjejen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-19
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När Aleksa är fyra år gammal blir hon med brysk hand hänvisad till gruppen med killar på förskolan. Aleksa, som då betraktas som pojke, vill helst vara med tjejerna. Hemma finns en omtänksam mamma som försöker förstå varför Aleksa vill klä sig i prinsessklänning, och en tungsint pappa som oroar sig för att sonen är bög.

Men där finns också en farmor som ger Aleksa en videokassett med dragartisten Christer Lindarw. En kassett som Aleksa kommer att titta på om och om igen.

Bögtjejen är en berättelse om hur det känns när ens utseende inte stämmer överens med hur det känns inuti, om ett sökande i ett samhälle fullt av fördomar kring vad det innebär att vara kvinna, man, bög, fjolla eller trans.

ALEKSA LUNDBERG (1981) är skådespelare, journalist, regissör, dramatiker och debattör.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bögtjejen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    Anni, 13 maj 2020

    Aleksa skriver lättillgängligt och okomplicerat om sina egna erfarenheter och tankar kring könsidentitet och sexualitet, liksom om omgivningens inställning och bemötande. Det känns ärligt och rakt på sak med en titel som träffar mitt i prick.

  2. Intressant
    Villivonkansbooks, 10 december 2018

    Jag har lyssnat på Bögtjejen som är inläst av författaren själv. Det är en både intressant och lite sorglig berättelse på samma gång. Aleksa som föddes som Mattias men aldrig kände sig hemma i det manliga könet. Senare gjorde hon en könskorrigering och blev Aleksa. I boken berättar Aleksa om sin uppväxt, om steget till att byta kön samt om kämpandet med att få jobb som skådespelare. Boken går fort att lyssna på, den är bara fyra timmar lång/kort. Jag förvånas över hur uppriktig och ärlig Alek... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner