Barskrapad : konsten att hanka sig fram (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2003-05-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Kerstin Gustafsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Nickel and dimed
Dimensioner
180 x 115 x 20 mm
Vikt
130 g
SAB
Oabka-qa
ISBN
9789173430265
Barskrapad : konsten att hanka sig fram (pocket)

Barskrapad : konsten att hanka sig fram

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2003-05-01

Slutsåld

Ehrenreich tog jobb som vård- och affärsbiträde, servitris och städerska. Hon sökte alltid det bäst betalda arbetet och letade alltid efter den billigaste bostaden på varje plats. Hon begrep först inte hur hennes arbetskamrater klarade sig på sin knappa lön - själv gjorde hon det inte. Till slut förstod hon. Nästan alla hade två jobb.
Hur kan sådan fattigdom och sådana arbetsvillkor existera sida vid sida med den mest otroliga lyx i världens rikaste land? För Ehrenreich var det inte bara möjligt, det är de fattiga underbetalda, hunsade och kuvade som är förutsättningen för rikedomen. Det är resultatet av marknadskrafternas fria spel - den enes död den andres bröd.

Boken är översatt av Kerstin Gustafsson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Barskrapad : konsten att hanka sig fram. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Beställde denna av misstag. Ett av de bästa misstag...
    Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

    Beställde denna av misstag. Ett av de bästa misstag jag gjort. Ehrenreich gör en modern "Orwell" och ger sig ut för att överleva utan utbildning i Amerika.

  2. Ögonöppnare
    Helena, 27 oktober 2003

    Servicepersonal inom t.ex. restaurangbtanschen, mackar, snabbköp och affärer är en naturlig del i vårt västerländska samhälle. De flimrar ofta förbi oss, vi tar dem som ett naturligt inslag. I boken "Barskrapad" synliggör Barbara Ehrenreich den omöjliga ekonomiska ekvationen hos denna kategori arbetare i det amerikanska samhället, en ekvation som inte går ihop. Man kan visserligen hävda att det finns många människor i världen som har det betydligt sämre än t.ex. en amerikansk servitris som jo... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Recensioner i media

"Det är politiskt sprängstoff det här.Inte minst i valtider i ett Sverige där moderaterna argumenterar för att arbetsgivaren ska kunna skriva personliga avtal med den arbetstagande, utan hänsyn till kollektivavtal och utan den bestämmelse om minimilön som i USA åtminstone förhindrar direkt livegenskap."
Patrik Svensson (SYDSVENSKA DAGBLADET)

Bloggat om Barskrapad : konsten att hanka sig fram