Warda (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Marina Stagh
Originalspråk
Arabiska
Originaltitel
Warda
Dimensioner
236 x 158 x 29 mm
Vikt
700 g
SAB
Hsg.01=c
ISBN
9789173430654
Warda (inbunden)

Warda

Inbunden Svenska, 2006-08-01
213
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En kvinnlig Che Guevara i arabvärlden

Chahla är en radikal student i Beirut är politiskt aktiva och radikala. Hon bestämmer sig för att strunta i en framtida karriär, byter namn till Warda och lämnar sina för att bygga upp en gerillagrupp i Dhofarbergen i södra Oman.

I likhet med förebilden Che Guevara skriver Warda en fi ktiv dagbok i dokumentär miljö. I den skildrar hon väpnade strider, men framför allt reflekterar hon över befrielsens villkor. Sonallah Ibrahims roman om en kvinna som bryter med alla konventionella föreställningar saknar motstycke i den arabiska litteraturen

Warda är skriven med sådan klarhet och engagemang att den får fi ktionen att te sig på en gång dokumentär och fri. Den litterära realismen får nytt liv Det är fi ktionen i Wardas dagböcker som ger det djupaste intrycket därför att det visar en modern och sekulariserad varelse mitt i en värld som domineras av gammalmodiga värderingar. (Lars-Olof Franzén i Dagens Nyheter)

Sonallah Ibrahim (f. 1937) bor i Kairo och har varit författare sedan slutet av 1950-talet. Han tillbringade fem år i Nassers fängelse mellan 1959 och 1964. Hans debutroman censurerades och fick inte tryckas på över 20 år. På svenska har tidigare utgivits romanerna Augustistjärnan (1990) och Kommittén (1994).
I Egypten betraktas han som den litteräre arvtagaren till Naguib Mahfouz som fick Nobelpriset 1988.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Chahla är en radikal student i Beirut är politiskt aktiva och radikala. Hon bestämmer sig för att strunta i en framtida karriär, byter namn till Warda och lämnar sina för att bygga upp en gerillagrupp i Dhofarbergen i södra Oman.I likhet med förebilden Che Guevara skriver Warda en fiktiv dagbok i dokumentär miljö. I den skildrar hon väpnade strider, men framförallt reflekterar hon över befrielsens villkor. Sonallah Ibrahims roman om en kvinna som bryter med alla konventionella föreställningar saknar motstycke i den arabiska litteraturen