Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Leopard förlag
Medarbetare
Jerkert, Jesper (red.), Hansson, Sven Ove (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
165 x 235 x 30 mm
Vikt
700 g
SAB
Dd,Bl,Dop
ISBN
9789173430852
Vetenskap eller villfarelse (inbunden)

Vetenskap eller villfarelse

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2005-01-01
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Vetenskap och villfarelse granskar forskare och vetenskapsmän fenomen i vetenskapens utkanter som astrologi, homeopati och parapsykologi. Här förklaras hur sierskor och spåmän arbetar, varför det är möjligt att gå på glödande kol och hur man ska förstå religiösa mirakler och nära döden-upplevelser. Även ras- och skapelsemyter liksom förekomsten av oidentifierade flygande föremål, UFO, utsätts för kritiskt skärskådande. Boken avslutas med en redogörelse för pseudovetenskaplig forskning vid svenska universitet och hur man kan undersöka kontroversiella fenomen utan att falla i vanliga fallgropar genom att använda sig av beprövade vetenskapliga metoder som blindtester, kontrollgrupper och statistisk signifikans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vetenskap eller villfarelse
 2. +
 3. Från Ad hoc till önsketänkande : en guide till pseudovetenskapens värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Ad hoc till önsketänkande : en guide till ... av Jesper Jerkert (inbunden).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vetenskap eller villfarelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte alltid 2 sidor...
  M., 7 oktober 2009

  För att upprepa vad Bill Maher sa en gång.

  "There is not allways two sides to a story, when one side is a load of crap".

  Boken går igenom _vetenskapliga utredningar_ på nonsens-flum så som tex homeopati, rutgängning (leta vatten med pinnar,pendlar osv), astrologi, mediums och annan idioti.

  Delar av boken är i mitt tycke mindre intressanta än andra, och därför får den 4 av 5.

  En bok alla bör läsa annars!

 2. nej tack.
  lisa, 21 december 2007

  Jag trodde att den här boken skulle vara öppen och redovisa de olika teorier som finns. Baksidan tyder ju på det. På mitt ex står det tom att skolan borde använda den här boken som läromedel. Men det tycker då inte jag. Vissa delar av boken fördömer kraftigt. Jag anser inte att man i skolan ska läsa böcker som uttryckligen förlöjligar andra kultur och andras tro. Tanken med boken var bra. Men jag tycker att författarna (varav åtminstone en är medlem i en skeptikerförening) är alldeles för nit... Läs hela recensionen

 3. Obligatorisk läsning
  Ronnie Kron, 5 november 2005

  Trots vetenskapens landvinningar frodas fortfarande kvarlevor av gammal folktro blandad med diverse pseudovetenskaper och mystik. Fortfarande finns det människor som ägnar sig åt fenomen som exempelvis parapsykologi, slagrutor, alternativmedicin, kreationism, UFO, spåkonst och astrologi trots att dessa i de flesta fall bevisligen bygger på missuppfattningar och vanföreställningar.
  I den här boken diskuterar totalt 13 författare detta i 18 olika texter med varierande kvalitet och infallsv... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Vetenskap eller villfarelse