Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
220 x 143 x 17 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc
ISBN
9789173431125

I smältdegeln

Inbunden,  Svenska, 2006-03-01
150
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den golgatavandring som kallas barndom

Fadern kunde inte tänka sig något mer pinsamt än att sitta på huk med utslagna armar och till ett barn ropa: Kom till pappa. Den typen av beteende var förljuget. Det var småborgerligt, av onödig tradition påtvingat standardbeteende. Jag är mer och större än så, sade fadern.

Det är sjuttiotal och politiskt engagemang, Vietnamkrig och IB-affär. Sten K växer upp i en vänsterintellektuell familj. Hans dominante far har storslagna litterära ambitioner och är beredd att offra allt för att bli en betydande författare. Det styr familjens hela tillvaro. Sten K vill vara alla till lags och bli accepterad, framför allt av sin far. Men att leva upp till faderns höga krav är omöjligt. Sten K placeras hos en egensinnig mormor och hamnar ur askan in i elden.

I smältdegeln är en berättelse om att formas som människa, om konsten att undertrycka sina egna behov för att överleva. Det är en roman om den golgatavandring som brukar kallas barndom.

Jan Käll är född 1971 och uppvuxen i Stockholm. Han har tidigare varit verksam som dramatiker. Vid sidan av skrivandet studerar han juridik vid Stockholms universitet. I smältdegeln är hans första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Käll

Övrig information

Fadern kunde inte tänka sig något mer pinsamt än att sittande på huk med utslagna armar och till ett barn ropa: Kom till pappa. Den typen av beteende var förljuget. Det var småborgerligt, av onödig tradition påtvingat standardbeteende.

Jag är mer och större än så, sade fadern.

Det är sjuttiotal och politiskt engagemang, Vietnamkrig och IB-affär. Sten K växer upp i en vänsterintellektuell familj. Hans far har storslagna litterära ambitioner och är beredd att offra allt för att bli en betydande författare. Det styr familjens hela tillvaro.

Sten K vill vara alla till lags och bli accepterad, framförallt av sin far. Men att leva upp till faderns höga krav är omöjligt. Sten K placeras hos en egensinnig mormor och hamnar ur askan in i elden.

I smältdegeln är en berättelse om att formas som människa, om konsten att undertrycka sina behov och att överleva. Det är en roman om den golgatavandring som brukar kallas barndom.