Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-10-27
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173431217
Bin Ladin i våra hjärtan : globaliseringen och framväxten av politisk islam (e-bok)

Bin Ladin i våra hjärtan : globaliseringen och framväxten av politisk islam (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2011-10-27

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Osama bin Laden har blivit symbolen för vad som uppfattas som ett muslimskt hot mot västerlandet. Politisk islam är måltavla för USA:s "krig mot terrorism" och har utmålats som vår tids största fara. Men det är få som vet vad politisk islam egentligen är och vad det står för.

I frånvaron av social välfärd och mänskliga rättigheter tänder tanken på en islamisk samhällsordning hoppet för miljoner muslimer om att en annan värld är möjlig. De diskuterar vad som menas med en islamisk samhällsordning. Vad det innebär att den islamiska lagen ska vara landets konstitution. Hur en islamisk samhällsekonomi ska fungera.

Men det finns ingen enighet om svaren på sådana problem? Vi får möta underjordiska väpnade celler, företrädare för islamistiska fackföreningar och den ickevåldsinriktade fredsrörelsen. Gardell diskuterar skillnaderna mellan politisk islam i opposition och som ideologi för makthavarna i den muslimska världen. Han behandlar de politiska systemen i Saudiarabien, Libyen och Iran - muslimska länder med helt olika samhällssystem och ideologi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mattias Gardell