Var är Jane Eyre? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Torsdag Nesta (del 1)
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2006-08-01
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Ia Lind
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Eyre affair
Dimensioner
140 x 220 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789173431248
Var är Jane Eyre? (inbunden)

Var är Jane Eyre?

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2006-08-01
208
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Litteratur som skämt och blodigt allvar

Året är 1985, platsen är Storbritannien. Krimkriget pågår fortfarande, tidsresor är vardagsmat och klonade drontar finns i var mans hem. Här tar man litteratur på blodigt allvar: gatustrider utkämpas mellan militanta shakespearetolkare och att förfalska Byrons dikter är ett grovt brott.

Thursday Next är specialagent vid Litteraturroteln i London. När superskurken Acheron Hades stjäl ett värdefullt originalmanuskript, Martin Chuzzlewit, av Charles Dickens blir hon involverad utredningen. Plötsligt upptäcker man att Mr.Quaverley i Dickens roman är utplånad i alla senare utgåvor och strax därefter finner man honom mördad! Riktigt allvarligt blir det när Jane Eyre kidnappas. Det mäktiga Brontësällskapet rasar och det är upploppsstämning i landet. Thursday Next blir tvungen att själv bege sig in i romanen för att förhindra att kaos bryter ut...

Var är Jane Eyre? är skriven i samma anda som Liftarens guide till galaxen. Den har legat på New York Times bästsäljarlista och blivit en kultbok över hela världen. Detta är den första boken av fyra om litteraturspanaren Thursday Next.

Jasper Fforde är född 1961 och bosatt i Wales. Hans hobby är att flyga antika flygplan.

"'Var är Jane Eyre?' är fylld med smarta ordlekar och litterära anspelningar och är en kombination av Monty Python, Harry Potter, Stephen Hawking och 'Buffy och vampyrerna'.
Samtidigt har den sin alldeles egna knasiga charm."
- Wall Street Journal
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Var är Jane Eyre?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inte som man trott...
    Cicantrice, 14 juni 2007

    Wall Street Journals recension hade gett mig alldeles för höga förväntningar på denna bok då jag gillar samtliga exempel de tog upp. Boken var bra, även fast jag inte förstod allting, och kapitlen avslutades så att det var svårt att lägga ifrån sig boken. Det fanns fyndiga anspelningar, men tyvärr fångade inte historien riktigt upp mig så mycket jag önskat.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jasper Fforde

Recensioner i media

"En hisnande blandning av hårdkokt kvinnodeckare à la Sue Grafton, Alice i Underlandet, Monty Python, 1984 och Liftarens guide till galaxen, med ett stänk av Harry Potter...Var är Jane Eyre? och dess fortsättningar är en av de märkligaste och mest underfundigt läsvärda deckarserier som finns. Läs den och känn hur verkligheten gungar till, mjukt och behagligt." - Bo Lundin, Sydsvenskan