Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-11-18
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173431774
Italienska skor (e-bok)

Italienska skor (e-bok)

(9 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2011-11-18
147
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är vinter ett av de första åren av 2000-talet. På en ö i yttersta havsbandet lever Fredrik i en stor tystnad, omgiven av sin hund och katt, med en myrstack i sitt vardagsrum. En mörk hemlighet, ett ödesdigert misstag har gjort honom till en skygg ensling.

En morgon upptäcker han att det står en kvinna med en rullator ute på isen. Det är Harriet, den kvinna han svek för över 30 år sedan, som han lämnade utan att säga ett ord. Nu, när hon snart ska dö, kräver hon att han ska infria det löfte han en gång gav henne: Att ta med henne till en avlägsen skogstjärn, där de skulle simma tillsammans när de hade gift sig.

Detta är början på en märklig och omskakande resa, som på många sätt kommer att överraska Fredrik. Inte minst konfronteras han med den dotter som han aldrig vetat om. Resan genom det vintriga Sverige blir lika mycket en resa i hans eget liv, som tvingar honom att se vem han egentligen är.

Den ger honom också möjlighet att en gång för alla ta ansvar för den katastrof som han orsakat och som förändrade både hans eget och andras liv.

Italienska skor är Henning Mankells 26:e roman sedan debuten 1973.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Italienska skor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Italienska Skor
    Barbro , 3 mars 2018

    Boken var välskriven och bra! Vår bokklubb i Toronto kommer att diskutera den på nästa bokklubbsmöte! Mankell är en av mina favoritförfattare och jag har träffat honom personligen när han var i Toronto för att lansera en av sina böcker. Italienska skor liknar inte andra Mankell böcker, även om den också är dramatisk. Har nu börjat läsa Svenska Gummistövlar som har samma huvudpersoner. Mycket intressanta böcker som kan varmt rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Italienska skor