Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2011-03-08
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Oljemark, Ninni (form)
Dimensioner
216 x 145 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Oer-cz Salaligan,364.15230922
ISBN
9789173432382
Den magiska cirkeln : hela historien om Salaligan (inbunden)

Den magiska cirkeln : hela historien om Salaligan

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2011-03-08
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Anders Sundelin har skrivit en utmärkt bok om Salaligan. Med Sundelin är det så enkelt att han både tänker och skriver väl, dessutom gör han det på ett underhållande sätt. Han äger även förmågan att på vägen skänka läsaren mer än vad som följer av den historia han berättar." Leif GW Persson, Expressen

ETT AV SVERIGES MEST KÄNDA KRIMINALFALL
Tidningarna döpte dem till Salaligan, själva kallade de sig Den magiska cirkeln. Fem rånmord hann de begå, de sköt, gasade eller brände inne sina offer. I februari 1937 dömdes fyra av dem till livstids straffarbete, ligaledaren Sigvard Thurneman till sluten psykiatrisk vård på livstid.
Pengarna var inte det huvudsakliga motivet för Thurneman. Mördandet var en källa till spänning och njutning. Han påstod sig sakna samvete och vurmade för det ockulta.

I Den magiska cirkeln berättar Anders Sundelin om fem unga män från olika miljöer, med skilda personligheter, som förenas kring dessa bisarra brott. Men det är också en spännande tidsskildring, ett reportage om en svensk småstad i snabb förändring vid slutet av 1930-talet, av den första bilburna ligan i Sverige och en fumlig polisutredning.

Anders Sundelin har tidigare skrivit bland annat den mycket uppmärksammade boken om storspionen Stig Wennerström, Fallet Wennerström, samt om massmördaren Mattias Flink, Främlingen i Falun.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Sundelin