Världens lyckligaste folk : en bok om Danmark (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2009-08-12
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Lindgren, Malin (form) / Lindgren, Malin (foto)
Dimensioner
234 x 157 x 28 mm
Vikt
730 g
SAB
O
ISBN
9789173432474
Världens lyckligaste folk : en bok om Danmark (inbunden)

Världens lyckligaste folk : en bok om Danmark

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-08-12
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Därför är det med ett äntligen på läpparna jag slår upp Lena Sundströms bok Världens lyckligaste folk. Boken är inträngande, genomarbetad och nyanserad, helt enkelt lysande."
Håkan Arvidsson, Svenska Dagbladet

"Hennes reportage infriar förväntningarna. Vad som i förstone liknar en snabbresa över Sundet djupnar till en lika underhållande som nyansrik rundmålning av dansk nutid. Världens lyckligaste folk förenar krönikörens rappa tillslag med antropologens fundersamhet. Lägg därtill Sundströms journalistiska fotarbete, platsbesök på språkkurser och flyktingförläggningar, intervjuer med vanligt folk och ledare över hela den politiska skalan och man har en vidunderlig kombination."
Stefan Jonsson, Aftonbladet

"Lena Sundströms drygt trehundra lättlästa sidor får ändå mig som läsare att titt som tätt vilja springa in till kollegor, läsa för familjemedlemmar eller i alla fall sucka tyst för mig själv. För här är den: den danska integrationsdebattens rasistiska galenskapen i svart på vitt Det är drastiskt, det är kul, det är skrämmande och det är helt nödvändig läsning.
" Gunnar Bolin, P1 Kulturnytt

I Sverige går Sverigedemokraterna stadigt framåt. Kan de komma in i riksdagen 2010? Och vad skulle det i så fall innebära? För att söka efter svaret sade Lena Sundström upp sig från sitt jobb, packade sina väskor och flyttade till Danmark. I flera år har Sverigedemokraternas danska motsvarighet Dansk Folkeparti haft vågmästarrollen i vårt grannland. Partiets politik har satt djupa spår i landets politiska liv. Danmark som alldels nyss stod för frisinne, öl och bacon, förknippas idag med något annat. Vad har det inneburit för danskarna? Hur har det påverkat medierna, de övriga partierna och vardagen för helt vanliga människor?

I Världens lyckligaste folk får vi följa med på en resa över sundet. Vi möter halalhippies och landsförrädare, bjuds på grillparty med Dansk Folkepartister, träffar roliganer och dansken på bänken. Kan Danmarks nutid bli vår framtid? Och hur kan en sådan framtid se ut? Följ med på en resa till Danmark och danskarna. Möt Världens lyckligaste folk. Lena Sundström fick sitt genombrott som krönikör i Metro och Aftonbladet. Hon gjorde succé med boken Saker jag inte förstår och personer jag inte gillar (2005) och har också gett ut Känns det fint att finnas en dag till (2007). Hon har även varit programledare för Kalla fakta i TV4.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världens lyckligaste folk : en bok om Danmark. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Angeläget!
    Kim Ekerstad, 24 mars 2010

    Samhällsjournalistik när den är som bäst; välskriven, underhållande och skarp!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Sundström