Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2010-05-17
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
250 g
SAB
Lz Palme, Olof,Kc.55,Kc.58,Occ.03
ISBN
9789173432702
När vinden vände : Olof Palme 1969-1986 (pocket)

När vinden vände : Olof Palme 1969-1986

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-05-17
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag tycker mycket om hans bok. Den är cool och varm på samma gång, med en saklighet som får mig att tro att vi nu, till sist, kan betrakta ikonen Olof Palme utan raseri, och utan hjältedyrkan." - P.O. Enquist, Expressen Olof Palme i utförsbacken

Olof Palmes väg till makten gick spikrakt. Hans tid som statsminister började i ett guldläge. Sverige låg i topp i den internationella välståndsligan, Socialdemokraterna hade egen majoritet i riksdagen. Under 70-talets första år genomfördes den mest omfattande reformvåg vårt land har sett och Palme blev en självklar samtalspartner för den tredje världens ledare, från Fidel Castro till Indira Gandhi. Ingenting verkade kunna hota Olof Palme och hans parti.

Men bara två månader efter att Palme blivit ordförande för socialdemokraterna gick 5.000 gruvarbetare ut i strejk och gjorde slut på myten om Sverige som landet utan klasskonflikter. Sedan följde slag i slag politiska nederlag - i förlustvalet 1976 förlorade socialdemokraterna makten för första gången på 44 år - och personliga skandaler som IB- och Geijeraffären.

Olof Palmes drivkrafter var politikens glädje och övertygelsen att världen gick att förändra. Vad hände med dem när vinden vände?

När vinden vände är andra delen av Kjell Östbergs biografi om Olof Palme och behandlar hans tid vid makten fram till mordet. Kjell Östberg är professor vid det samtidshistoriska institutet vid Södertörns högskola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När vinden vände : Olof Palme 1969-1986. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För samtidshistoriskt intresserade är boken en...
    Carina Bladh, 22 april 2013

    För samtidshistoriskt intresserade är boken en guldgruva vad gäller beskrivningen i tiden under andra halvan av 1900-talet i Sverige och internationellt. Är man också intresserad av de politiska rörelserna, konflikterna och avgörandena under samma tid är boken oundgänglig. Är man slutligen också intresserad av det politiska hantverket är boken nödvändig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kjell Östberg