Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2010-08-16
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
333.76,Nc.03,Odg-c,Oabbc-c
ISBN
9789173432856
Landet utanför : ett reportage om Sverige bortom storstaden (häftad)

Landet utanför : ett reportage om Sverige bortom storstaden

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2010-08-16
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sedan 2008 bor fler människor i städer än på landsbygden, för första gången i mänsklighetens historia. I vårt land har urbaniseringen nått den punkt där det inte längre finns någon tvekan. Orter kommer att dö ut. Även större samhällen. Även i södra Sverige.
Kristina Mattsson gör en resa genom landet för att finna svaret på flera gåtor: Varför somnar en ort medan grannbyn lyckas vända utvecklingen mot alla odds? Hur kan det komma sig att landets rikaste kommuner måste be villaförorterna om allmosor? Och om alla bor i stan vad ska vi då med resten av landet till?
Här får du möta Gunilla som måste skicka bort sina barn när det är dags för gymnasiet och Larz som brinner för sin hembygd men där avfolkningen kanske gått för långt för att en vändning ska vara möjlig. Men också Malin som flyttat till stan och längtar efter att kunna flytta hem till byn.
Landet utanför är ett vemodigt och personligt reportage om stora samhällsförändringar som berör oss alla.

Kristina Mattsson är journalist och författare. 2008 gav hon ut boken De papperslösa och de aningslösa, som belönades med Johan Hansson-priset för årets mest angelägna fackbok. Om den skrevs bl a: Man kan låta bli att läsa denna bok, men då blir man svårt funktionshindrad i debatten om invandringen, arbetsmarknaden, flyktingpolitiken och äldrevården. Det är bara att välja. (Maciej Zaremba, Dagens Nyheter)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Mattsson

  • De papperslösa och de aningslösa

    Kristina Mattsson

    De kallas de papperslösa. De lever runtom och bredvid oss, men är osynliga för de flesta. Det är människor som bor och arbetar i Sverige utan personnummer eller arbetstillstånd. Utan dem vore det inte möjligt att köpa en pizza för 29 kronor eller ...

  • Välfärdsfabriken: Om arbetets mening och gränslös kontroll

    Kristina Mattsson

    I början av 1990-talet släpptes djävulen lös. Den kallades valfrihetsrevolutionen och utlovade en billigare, bättre och effektivare välfärdssektor. Systemskiftet genomfördes trots att väljarna sagt nej och folkrörelsetraditionen användes för att ö...