Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2011-08-29
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
216 x 145 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Lz Donner, Johan af
ISBN
9789173433594
Guldsot : berättelsen om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner (inbunden)

Guldsot : berättelsen om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-08-29
208
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Johan af Donner har blivit synonym med bedragare av värsta sorten; en som stjäl från jordens fattiga för att finansiera sitt eget överklassliv. Under tio års tid svindlade Johan af Donner till sig nästan 8 miljoner kronor från Röda Korset och Cancerfonden, där han var en högt uppsatt chef.

2011 fastställde Hovrätten domen på fem års fängelse.
I Guldsot får man följa af Donners trygga uppväxt, hans första steg in i reklambranschen och hans kometkarriär på Röda Korset och Cancerfonden. Men också hans växande kriminalitet, dramatiska kriser och självmordsförsök.

Inte minst ger boken en beskrivning av den tid som gjorde att en Johan af Donner efterfrågades. Det 80-tal där välgörenhet förvandlades till en mångmiljardbransch som skulle säljas och paketeras som en vara på en stenhård kommersiell marknad.

Guldsot är en spännande och rappt berättad historia om en osannolik skandal som till slut avslöjades av några modiga kvinnor på Röda Korset.

Bernt Hermele har jobbat som journalist i 35 år, mestadels med reportage om näringslivet och det offentliga Sverige. Johan af Donner och författaren har känt varandra sedan mitten av 90-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Guldsot : berättelsen om Röda Korset-bedragaren Johan af Donner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Detta är en mycket bra skriven bok om en bedragare.Man...
  Kerstin Ravheden, 21 januari 2014

  Detta är en mycket bra skriven bok om en bedragare.Man blir helt förundrad hur en person kunde bära sig åt på detta sätt när han arbetade i en organisation som Röda Korset.Efter som jag själv arbetar som frivillig i Röda Korset kan jag säga att boken har upprört många av mina medarbetare.

 2. Intressant berättelse om hur korruption växer fram......
  Kunterbunt, 18 april 2013

  Intressant berättelse om hur korruption växer fram...
  Tyvärr finns mycket liknande saker kvar, där man mot en alltför låg avgift låter diverse företag mot låg avgift låna välgörenhetsorganisationernas goodwill till att sälja alltför dyra produkter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bernt Hermele