Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-03-25
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173433693
Revolution i Egypten (e-bok)

Revolution i Egypten (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2011-03-25
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
När 26-årige tunisiern Mohamed Bouazizi satte eld på sig själv i protest mot regimen blev det den gnista som tände en våg av revolutioner och upplopp i arabvärlden.

Den tunisiska diktaturen föll snabbt och världens ögon riktades mot det egyptiska folkets kamp för att fälla Mubaraks regim. Miljoner människor i Kairo, Alexandria och Suez visade att de var beredda att satsa allt.

Journalisten Bitte Hammargren befann sig på Tahrir-torget i Kairo när Mubaraks betalda pöbel gick till attack mot demonstranterna. Hon skildrar den egyptiska revolutionen dag för dag och vad som kan ske efter Mubarak.
Professor Mattias Gardell skriver om Det muslimska brödraskapet, vilken roll rörelsen spelade under upproret och vilken politik man står för.
Journalisten Per Björklund berättar om den politiska, fackliga och ekonomiska kamp som pågått under lång tid i Egypten och beredde väg för den massrörelse som fällde Mubarak.
Professor Jan Hjärpe ger en bakgrund till de senaste årens utveckling i arabvärlden och lyfter fram de folkliga radikala krafter som lagt grunden för mer genomgripande förändringar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Revolution i Egypten