Raskrigaren : seriemördaren Peter Mangs (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2015-11-09
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Kellerman, Rasmus (form)
Dimensioner
233 x 160 x 34 mm
Vikt
679 g
SAB
Lz Mangs, Peter
ISBN
9789173433815
Raskrigaren : seriemördaren Peter Mangs (inbunden)

Raskrigaren : seriemördaren Peter Mangs

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-11-09
258
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den rasistiska seriemördaren Peter Mangs gäckade Malmöpolisen i nära ett årtionde. Han slog till i vardagen och sköt muslimer, svarta, judar, romer och "rasförrädare". Mangs räknade med att polisen aldrig skulle misstänka en prydlig, skötsam, vanlig, vit svensk. En som de själva. Han fick rätt.

När Mangs till slut greps förstod varken polis, åklagare eller media hans politiska motiv. Efter rättegången drogs en suck av lättnad. Den ensamme galningen var fast, problemet var löst. Men var det verkligen så enkelt?

Raskrigaren är spännande som en deckare och bygger på tio djupintervjuer med Peter Mangs, hans egna politiska texter som aldrig tidigare offentliggjorts, den omfattande polisutredningen och samtal med anhöriga och många andra Malmöbor.

"Boken är spännande, tillgänglig läsning i true crime-genren." - SVT

"Det är i sanning en viktig folkbildningsinsats." - Expressen

"Till de riktigt stora förtjänsterna med Raskrigaren hör Mattias Gardells raka och uppriktiga intresse för den politiska gestalten Peter Mangs." - Aftonbladet

"Mattias Gardell ger oss med Raskrigaren den fullständiga bilden av terroristen Mangs - och hans land." - Helsingborgs Dagblad

"I boken Raskrigaren beskriver Mattias Gardell Peter Mangs gärningar - men framför allt sätter han honom i en politisk kontext." - Sydsvenskan

"Uppsalaforskaren Mattias Gardells bok om Peter Mangs är en imponerande studie över vår rasistiska samtid." - Uppsala Nya Tidning

"Sveriges mest underhållande professor har skrivit en bladvändare om Peter Mangs." - Flamman
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Raskrigaren : seriemördaren Peter Mangs. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otäck och skrämmande
    Larry Eriksson, 24 november 2018

    En otäck och skrämmande bok som får läsaren att tänka efter. Hur många finns det i samhället som "går under radarn" och inte upptäcks innan det är alldeles för sent? I dessa tider med den debatt och retorik som pågår om Sverige och svenskarna, vi och dem så uppmanar denna bok omedvetet till eftertanke.

  2. Riktigt otäck verklighetsdeckare - med fotnoter
    Anna, 31 december 2015

    Lite som en forskningsavhandling och deckare på samma gång, som säger något väldigt otäckt och väldigt viktigt om samtiden. Läs!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mattias Gardell