Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2013-08-13
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
534 g
SAB
Ldz Bonnier,929.1,Qz Bonnier AB,330
ISBN
9789173434096
Firman : Bonnier - Sveriges mäktigaste mediesläkt (inbunden)

Firman : Bonnier - Sveriges mäktigaste mediesläkt

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-08-13
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Nos vid nos med af Kleens bok kommer alltså även ekonomijournalisten Bernt Hermeles "Firman", med den uttalade ambitionen att vara en heltäckande skildring av koncernen...Men där af Kleen intresserar sig för psykologin hos människorna inuti den ekonomiska makten vill Hermele avbilda själva maskinen." Ola Larsmo i DN

"Hermele blandar hårda siffror och mjukt skvaller, med syftet att avanonymisera Sveriges viktigaste mediefamilj. Är det intressant för andra än de närmast sörjande? Ja, det är spännande att följa familjeföretagets strukturer, och familjemedlemmarnas inre strider."
Expressen

Den här boken fyller en stor lucka: under alla år har det gjorts märkligt få försök att på allvar tackla det intressanta och intrikata ämnet Bonniers.
Aftonbladet

"Ekonomijournalisten Hermele kan konsten att med rätt anekdoter ta läsaren med upp i styrelserummen, till New York och på festerna på Manilla, och placerar sina citat med precision."
Helsingborgs Dagblad

Bonniers imperium innefattar 175 olika varumärken som omsätter över 30 miljarder kronor årligen. Enorma framgångar kantar den medieskygga ättens väg fram till dagens närmast kungliga framtoning.

Men under de senaste fem åren har Bonniers hamnat i sin värsta ekonomiska kris på över 30 år. För de misslyckade affärerna och ledningens oförmåga att navigera i dagens digitala medielandskap har de anställda fått betala priset i form av massuppsägningar.

Firman är ett personligt hållet reportage som inte väjer för kontroversiella frågor som utomäktenskapliga barn, arvstvister eller familjekonflikter.

Här får vi möta de mest inflytelserika aktieägarna, och ges dessutom en inblick i det okända maktbolaget, där framtiden för 10 000 anställda bestäms. Släkten som i snart 200 år har tjänat pengar på att granska makten har svårt att acceptera att förstoringsglaset vänds mot dem själva. Nu bryts den överdrivna tystnad som omger Bonniers, inte för att privatpersonerna är särskilt intressanta, utan för att deras makt är det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Firman : Bonnier - Sveriges mäktigaste mediesläkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gav en tydlig och informativ genomgång av en släkt med...
    Nils Gustaf Bergström, 7 oktober 2013

    Gav en tydlig och informativ genomgång av en släkt med många affärer, privat och inom firman.
    Intressant att förstå den inre familjekretsen och den mindre kända yttre.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bernt Hermele