Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2012-07-30
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Ohe
ISBN
9789173434140
Främling, vad döljer du för mig? : en bok om rasism (häftad)

Främling, vad döljer du för mig? : en bok om rasism

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-07-30

Slutsåld

Rasism. Ett ord som ger starka associationer. Riksdagspartier med brunt förflutet, rödögda skinnskallar i bomberjacka och stålhätta, en vettvilling som skjuter barn med automatvapen.

Men den allra största delen av rasismen utförs inte av monster. Den utförs av sådana som du och jag. Rasismen är så välintegrerad och välkamouflerad att vi ofta inte ser den alls - för vi tittar åt fel håll. Denna bok handlar inte om Anders Behring Breivik eller om Sverigedemokraterna. Däremot handlar den om rädsla och makt, om yttrandefrihet och hjärnspöken, om svenskhet och segregation. Men också om hur även antirasister riskerar att glida ut på rasismens villovägar. Det handlar kort sagt om vardagsrasism.

Marcus Priftis är författare, scenpratare och skribent. Han medarbetar regelbundet i Dagens Arena och Svenska Dagbladet och har skrivit Det otäcka könet. Senast är han aktuell med intervjuboken Från snack till verkstad: Antirasism i praktiken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Främling, vad döljer du för mig? : en bok om rasism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inget nytt under ökensolen!
  Bullpup, 31 mars 2014

  Priftis sveper runt i den invandringskritiska debatten med rasistflugsmällan och sjasar allting i samma dynghög. Synd, för annars finns det visst en del tänkvärt om vardagsrasism, inte några nyheter men
  kanske bra för någon som inte har tänkt alls?

 2. Marcus Priftis beskriver ett viktigt och komplext...
  Ann, 29 april 2013

  Marcus Priftis beskriver ett viktigt och komplext ämne. Han skriver med ett bra och lättfattligt språk. Boken är mycket tänkvärd, rekommenderas varmt till alla människor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marcus Priftis