Columbus : de fyra resorna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2015-01-19
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Emeli André, Camilla Jacobsson
Originaltitel
Columbus - the four voyages
Medarbetare
Kellerman, Rasmus (form)
Dimensioner
233 x 161 x 43 mm
Vikt
880 g
SAB
Lz Columbus, Christofer
ISBN
9789173434225
Columbus : de fyra resorna (inbunden)

Columbus : de fyra resorna

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2015-01-19
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den första stora Columbusbiografin på över 50 år.

"Ett trollbindande epos, samtidigt ett djupt personligt porträtt av den mest komplexa, fängslande, kontroversiella individ som någonsin satt sin fot på ett skeppsdäck." - USA Today

Christopher Columbus reste över Atlanten 1492 för att hitta en handelsväg till Kina. I stället fann han Amerika och den oväntade landstigningen blev en vattendelare i världshistorien. Under det kommande decenniet genomförde Columbus ytterligare tre resor för att finna en snabb handelsrutt till Kina och konvertera människor till kristendomen.
De senare resorna var mer strapatsrika och våldsamma, men de visade Columbus blandning av genialitet och vanföreställningar och hans utomordentliga skicklighet som navigatör. Om den första resan illustrerar upptäcksresandets belöning, belyser de senare det höga priset politiskt, moraliskt och ekonomiskt. Efter resorna var Columbus stukad, både kroppsligt och själsligt.

Det här är den första stora Columbus-biografin på över 50 år. Boken är rikt illustrerad med bilder och kartor. Bergreen gräver djupt i loggböcker, ögonvittnesskildringar och brev. Detaljrikt och levande ger han den historiska bakgrunden och Columbus framträder som en människa av kött och blod, både hyllad och kontroversiell.

Laurence Bergreen är en prisbelönt biografiförfattare och historiker. Han har tidigare skrivit en rad hyllade biografier över upptäcktsresanden som Marco Polo och Magellan och ikoner som Louis Armstrong och Al Capone. Hans böcker finns översatta till 25 språk. Columbus är den första av hans böcker som ges ut på svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Laurence Bergreen