Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2015-04-22
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form) / Persson, Richard (form)
Dimensioner
210 x 138 x 25 mm
Vikt
425 g
ISBN
9789173434393
Jemen är bra! (häftad)

Jemen är bra!

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-04-22
199
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kidnappningar, Kalasjnikovs och khat.

Unika reportage från Jemen som ger en bild av ett fascinerande och mångfacetterat land bortom tidningsrubrikerna.


Det är landet som romarna kallade Arabia Felix - det lyckliga Arabien - vid den tid då karavaner i tusental fraktade rökelse, myrra och kryddor till Rom. Enligt legenden är det också drottningen av Sabas hemland, mytomspunnet för dess överdåd och rikedom.
I dag är Jemen Mellanösterns fattigaste land och rankas också som ett av världens farligaste. Här har al-Qaida sitt starkaste fäste och det pågår ett ständigt uppror i landets södra delar. Jemen är också motsägelsernas och kontrasternas land; samtidigt som barnäktenskap är tillåtet är det är ett av få länder på den arabiska halvön där kvinnor har rösträtt och man har en kvinnlig minister för mänskliga rättigheter. Vid sidan av fattigdomen finns en makalös skönhet och en rikedom på historia med hela tre platser som är upptagna på Unescos världsarvslista.

"faktaspäckad men nära och levande, om politik och vardag. Alla länder förtjänar en sådan här fördjupning" - Bella Stenberg, GP

Journalisten Tanja Holm är bosatt i Jemen sedan 2009 och hon bevittnade den arabiska våren på plats. I en samling unika reportage ger hon en bild av ett fascinerande och mångfacetterat land bortom tidningsrubrikerna. Hon har smugglats i niqab längs förbjudna vägar för att träffa upprorsmän - och upprorskvinnor, vandrat med kamel genom en av jordens hetaste öknar och träffat något så ovanligt som en kvinnlig shejk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jemen är bra!
 2. +
 3. Den vita boken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vita boken av Han Kang (inbunden).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jemen är bra!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik!
  Sonja Persson, 25 januari 2016

  Mycket bra bok som ger dig en helt annan bild av Jemen än den västerländska pressen. Man lär verkligen känna personerna som Tanja Holm träffar och får en inblick i Jemens förhållanden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tanja Holm

 • En timme om världen - Välkommen till Jemen

  Tanja Holm

  Det är landet som romarna kallade Arabia Felix - det lyckliga Arabien. Enligt legenden var det också drottningen av Sabas hemland, mytomspunnet för sitt överdåd och sin rikedom. I dag är Jemen ett av Mellanösterns fattigaste länder, splittrat och ...

Bloggat om Jemen är bra!