Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2014-09-15
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 144 x 25 mm
Vikt
532 g
SAB
Gcz Mankell, Henning
ISBN
9789173434645
Kvicksand (inbunden)

Kvicksand

(26 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-09-15
252
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tankebok av Henning Mankell om en enskild människas och hela mänsklighetens livsvillkor.

I januari 2014 fick jag besked om att jag hade en allvarlig spridd cancer.

Men Kvicksand är inte en bok som handlar om död och undergång utan vad det innebär att vara människa. Jag har gjort en vandring från min barndom till den jag är idag och berättar om händelser som har haft avgörande betydelse för mig, och om personer som har gett mig nya perspektiv. Om män och kvinnor som jag aldrig har träffat men som jag önskar att jag hade mött.

Jag berättar om kärlek och svartsjuka och om mod och rädsla. Och om hur det är att leva med en dödshotande sjukdom.

Den här boken handlar också om varför grottmålarna för 40 000 år sedan valde de allra mörkaste platserna för sina fascinerande bilder. Eller vad det är för kusligt troll som vi försöker stänga in i det svenska hälleberget för att det ska stanna där i 100 000 år.

Det är en bok om hur mänskligheten levt och lever och hur jag själv levt och lever mitt eget liv. Och, inte minst, om den stora livsglädjen. Som återkom när jag lyckades ta mig ur den kvicksand som hotade att dra ner mig i avgrunden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvicksand
 2. +
 3. Surrender : 40 låtar, en berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Surrender : 40 låtar, en berättelse av Paul "Bono" Hewson (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kvicksand. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärt om livet och döden.
  Lars Larsson, 29 mars 2016

  Tankeväckande händelser kring en människa, som fått veta att slutet kan vara nära förestående. Helt plötsligt blir det andra värderingar i livet. Bokens innehåll ger också vissa förklaringar till innehållet i en del av Mankells verk.

 2. Rekommenderas!
  ChO, 14 december 2015

  En mycket fin bok med många av författarens funderingar under hela hans livet och särskilt efter att han fått sitt cancerbesked.

 3. Att förhålla sig till mänskligheten
  Mona Kristina Oldrup, 11 november 2015

  Att aldrig tappa bort livsglädjen och livslusten även om tillvaron ser mörk ut, det är vad denna bok vill förmedla. Vardagens gnäll försvinner när jag läser boken. Att se livet från den ljusa sidan ger massor av positiv energi. Det är en personlig bok med mycket livserfarenhet. Mona

 4. Tankar om boken "Kvicksand"
  Ann-Christin Johansson, 28 oktober 2014

  En realistisk och sansad beskrivning av livet när det inträffar händelser utanför den egna kontrollen. Mankell tar upp många av de existensiella frågor vi alla borde fundera över . Rekommenderas till många läsare

 5. Kvicksand
  Anders Ahlqvist, 27 oktober 2014

  Boken är välskriven, fattas bara annat med den författaren. Intressant att läsa om detta ämne när skribenten är så driven.

 6. Så klarsynt!
  Thommy Gustavsson, 10 oktober 2014

  Mankell grötar inte in sig i den förfärliga cancer han drabbats av. Han vänder sig utåt med en förstärkt klarsyn på vår tillvaro - både bakåt- och framåtblickande - och ger läsaren nya perspektiv. Enda nackdelen med Kvicksand är att jag inte kunde släppa den från mig: på två dagar var den läst. En tröst: den är väl värd att läsas om igen.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Henning Mankell