Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2013-02-22
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
210 x 137 x 12 mm
Vikt
278 g
SAB
305.42,Ohja
ISBN
9789173434669

Hatet : en bok om antifeminism

(31 röster)  |   Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-02-22
237
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Förtjänar att bli en modern klassiker." - Rakel Chukri, Sydsvenskan

"I pressmeddelandet kallar förlaget Hatet för vårens viktigaste bok, det är inte sant. Hatet är så mycket viktigare och större än så." - QX

"Det här är vårens viktigaste och bästa bok. Ett manifest, om feministhatet, men också om den krypande känslan av backlash som så många av oss burit under skinnet länge. Det är som att Maria Sveland har satt ett förstoringsglas i händerna på mig. Läs - alla." - Katarina Wennstam

"Förändringar kommer inte utan kamp, menar Maria Sveland, och trots alla hatbrev är det inte rädsla hon förmedlar i sin bok, utan kamp, uppror. Hon är till skillnad från hatarna nyanserad och analytisk, hon beskriver sin rädsla och sin ångest också, men det finns inte på kartan att ge upp. Kämpa!! Den glöden lyser från bokens alla sidor!" - Dala-Demokraten

Det kom ett brev med ett dödshot. När den första rädslan lagt sig gör sig vreden startklar och ett skrivande tar vid. Hatet. En bok om antifeminism är en berättelse om ett Sverige i förändring där ett nytt debattklimat sakta har vuxit fram, och där det är alltmer legitimt att avsky feminismen och dess företrädare.

Hur kommer det sig att aggressiviteten mot feminister och kvinnor ökar just nu? Vad får hatet för konsekvenser? Hur kan feministhatet förstås utifrån ett historiskt och politiskt perspektiv? Genom intervjuer, analys och kartläggning av antifeminismen visar Maria Sveland hur allvarligt läget är, både för feminister och enskilda kvinnor.

Den här boken är en larmklocka och en uppmaning till alla som säger sig stödja idén om rättvisa och mänskliga rättigheter.

Maria Sveland debuterade 2007 med romanen Bitterfittan som blev en stor succé och har kallats en modern klassiker. Sedan dess har hon skrivit en rad böcker som satt spår i den svenska debatten. Utöver sitt författarskap är hon utbildad på Dramatiska institutets radiolinje och står bakom flera uppmärksammade och prisbelönade program för Sveriges Radio och SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hatet : en bok om antifeminism
 2. +
 3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Hatet : en bok om antifeminism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den här boken behövs verkligen just för att den...
  Helen Elisabet Hanning, 29 november 2013

  Den här boken behövs verkligen just för att den belyser ett stort problem som genomsyrar samhället vi lever i, nämligen patriarkatet som även kvinnor är en stor del i att ge näring åt.

 2. Fantastisk bok som låter läsaren följa med på...
  Ragna, 17 september 2013

  Fantastisk bok som låter läsaren följa med på feminismens och femisisthatates resa genom historien. Maria förklarar sakligt och tydligt med en rad bra exempel som får läsaren att hänga med i alla svängar. Hon beskriver hur olika sorters hat, så som rasism och antifeminism, hänger ihop och får läsaren att förstå att hatet är större och djupare än vad en kan tro. Trots allt hat slog jag alltid igen boken med ett leende på läpparna och en stark inre kampglöd. En bok alla borde läsa. En bok som b... Läs hela recensionen

 3. Det är skönt med någon som vågar att uttrycka vad som...
  janeth edvardsson, 1 maj 2013

  Det är skönt med någon som vågar att uttrycka vad som sker i samhället idag. Maria Sveland ska ha en eloge för det. Önskar att flera vågade ta ställning.

 4. Intressant om än skrämmande läsning! Otroligt...
  Chris Danielsson, 30 april 2013

  Intressant om än skrämmande läsning! Otroligt lättläst, jag forsade igenom den på två dagar. Tankeväckande paralleller till rasismen och högerextremismen och en otroligt viktig bok vad gällde att synliggöra hatet och den backlash mot feminismen som har pågått i så många år. Stark och otroligt nödvändig!

 5. Intressant. Läskigt att de antifeministiska strömmarna...
  Stina Larsson, 29 april 2013

  Intressant. Läskigt att de antifeministiska strömmarna är så många och starka samt oflexibla. Vad tänker folk med när de utan att blinka häver ur sig rena hot bara för att det är ett forum på nätet? Varför anses det då vara ok?

 6. En underbart spännande bok, mer spännande än en...

  En underbart spännande bok, mer spännande än en deckare. Här finns förklaringar till varför jag så ofta känt mig obehaglig till mods i samspråk med en del män. Till saken hör att jag älskar män, men de skall vara snälla, moderna i sitt tänkande och roliga.

 7. Den bekräftade med exempel stämningar man känt men...
  Rickard Alling, 22 april 2013

  Den bekräftade med exempel stämningar man känt men inte riktigt kunnat tolka i omvärlden. En bok man inte kan vara utan för att tyda tidens tecken.

  Teknisk kvalité: Tyvärr föll vissa sidor ur boken.

 8. Jag tycker att "Hatet" av Maria Sveland är en mycket...
  Squareeye, 18 april 2013

  Jag tycker att "Hatet" av Maria Sveland är en mycket bra bok som visar på hur antifeminismen ökat drastiskt dom senaste åren. Boken är bra för den ger en "kompakt" översikt som ger aha-upplevelser, ja men så är det.

  Det är en bok som alla borde läsa och främst dom som stöder antifeminismen. Det är en bok som också visar att det inte verkar finnas någon ände på det hat som riktas mot kvinnor.

  Är det det pris vi, främst, kvinnor måste betala i detta nyliberala samhälle när v... Läs hela recensionen

 9. Har inte läst allt, men hittills bra......

  Har inte läst allt, men hittills bra... Rekommenderas... skulle diskuteras på skolan....eftersom det har blivit så rått och kallt i samhället.

 10. Oerhört viktigt och välskrivet. Mycket intressant att...
  Maria, 15 april 2013

  Oerhört viktigt och välskrivet. Mycket intressant att få en riktig förklaring till uttrycket män är djur. Hade ingen aning om att det handlade om en recension av Valerie Solanas Scummanifestet. Mycket sorgligt att det fortfarande finns ett så starkt hat mot jämställdhet mellan kvinnor och män.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Maria Sveland