Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2014-10-13
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Per Nyqvist
Originaltitel
The Kaiser's Holocaust
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
231 x 160 x 35 mm
Vikt
655 g
SAB
Kfa.4,Kpeab.4
ISBN
9789173434706

Kejsarens förintelse : Tysklands bortglömda folkmord

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-10-13
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Kejsarens förintelse bygger på nyfunna chockerande arkivdokument och är den definitiva skildringen av ett folkmord som medvetet doldes under ett sekel - en historia som dagens Tyskland ännu inte har gjort upp med.

Den 12 maj 1883 hissades den tyska flaggan vid Sydvästafrikas kust, i dagens Namibia. När nybyggarna började ta över urbefolkningens land gjorde folken herero och nama motstånd och tyskarna svarade med ett utrotningskrig. Det slutade med inrättandet av koncentrationsläger, där fångarna tvingades arbeta ihjäl sig.

Bokens författare avslöjar häpnadsväckande kopplingar mellan nazisterna och de grymheter som begicks i Afrika under kejsare Wilhelm. De ökända bruna skjortorna som bars av nazisternas stormtrupper var i själva verket kolonialuniformer, ursprungligen skapade för att ge kamouflage i öknens sand.

David Olusoga är anglo-nigeriansk historiker och producent vid BBC, speciellt inriktad på frågor som rör slaveriet, kolonialismen och vetenskaplig rasism. Casper W. Erichsen är danskfödd historiker som studerat vid universitetet i Namibia och främst ägnat sig åt de tyska folkmorden i Afrika.

"ett angeläget bidrag till litteraturen om kolonialismens natur" - Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kejsarens förintelse : Tysklands bortglömda folkmord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bakgrunden
  Snapphane (Sala), 22 juli 2019

  En intressant bok som behandlar ett folkmord i Afrika och beskriver bakgrunden till det som sker i Tyskland. Rekommenderas att läsa.

 2. Först nama och herero så judar och romer och sedan
  Ulf Nilsson, 7 december 2014

  Mycket intressant som en redogörelse för ett folkmord som en förberedelse för ett annat men linjen kanske inte är så enkel som föfattarna vill göra gällande. Efter läsningen av boken står man fortfarande frågande inför företeelsen att dela upp människor i "Vi och De" icke minst i Sverige just nu efter Sverigedemokraternas agerande. Boken är mycket lättläst på ett språk som är en njutning att ta del av: Högt betyg till författare och översättare.

 3. Viktigt tidsdokument
  Sandra, 28 november 2014

  Mycket intressant rapport om ett, för mig, tidigare okänt folkmord.
  Man blir onekligen tung i sinnet när det återigen lyfts fram hur vi ibland är väldigt lite människa och väldigt mycket rovdjur.

 4. Varför just Tyskland??
  Per Pettersson, 7 november 2014

  En läsvärd spekulation i orsak och bakgrund till nazisternas folkmord.
  Säkert goda källor och bra bakgrundsmaterial men slutsatserna får ligga på läsarens bord.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna