Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
622
Utgivningsdatum
2013-03-01
Förlag
Leopard
ISBN
9789173434751
Oheligt krig (e-bok)

Oheligt krig (e-bok)

Den moderna terrorismens ekonomiska rötter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-01
169
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Oheligt krig är en unik genomgång av ekonomin bakom terrorismen. Vi får följa med in i de innersta rummen på Wall Street och besöka de stora bankerna i Mellanöstern som förser väpnade grupper världen över med en aldrig sinande ström av resurser. Men framför allt finansieras den nya terrorismen genom knarksmuggling och vapenhandel, verksamheter som omsätter 150 miljarder dollar varje år.

Under det kalla kriget understödde USA underjordiska terrornätverk och byggde upp kanaler för smuggling av vapen och narkotika. Men samtidigt band man ris åt egen rygg. Resultatet ser vi idag i Madrid, Bagdad och Moskva. Napoleoni menar att religionen bara är ett medel för rekrytering. I själva verkat dikteras många terrorhandlingar av starka ekonomiska krafter i den muslimska världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Oheligt krig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oheligt krig
  Clara All, 16 maj 2021

  Loretta Npoleoni beskriver på ett oerhört kunnigt sätt hela det nätverk av terrororganisationer och hycklande statliga intressen som - oftast utan att vi har en aning om hur och varför - påverkar både vår närmaste omgivning och de globala politiska sammanhangen och händelserna.
  Detta är inte en lättläst bok - jag har nu läst den för andra gången. Den behandlar organisationer och länder på olika håll i världen och det blir en mängd fakta att ta in och försöka hålla isär, men till sist kom... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Napoleoni Loretta

 • Skurkkapitalismen

  Napoleoni Loretta

  Den organiserade slavhandeln har återuppstått. Förlovningsringen av guld från den berömda designern är frukten av kongolesiska barns arbete i underjordiska gruvor. Maten från den världsomspännande livsmedelskoncernen vi trodde skulle göra oss slan...