Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2013-09-16
Upplaga
1
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Karin Andersson
Originaltitel
Er ist wieder da
Medarbetare
Kellerman, Rasmus (form)
Illustratör/Fotograf
Johannes Wiebel
Dimensioner
215 x 140 x 24 mm
Vikt
500 g
SAB
Hce
ISBN
9789173434799

Han är tillbaka

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-09-16

Slutsåld

Våren 2011 vaknar Hitler upp i centrala Berlin med huvudvärk. Det sista han minns är att han var med Eva Braun i bunkern, så förvånad inser han att staden inte ligger i ruiner.

Folk känner naturligtvis igen Hitler, men tror att han är en imitatör. Han gästar en tv-show och hans kommentarer tolkas som bitande ironi och blir ett Youtubefenomen. När Hitler blir förskräckt över bristen på övertygelse bland
nynazisterna och skäller ut partiledaren, vinner han ett fint journalistpris för sin satiriska exponering av fördomar. Karriären pekar spikrakt uppåt.

En satir? Politisk komedi? Allt detta och mer: Han är tillbaka är ett litterärt drama på högsta nivå.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Han är tillbaka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Idén är bättre än utförandet
  Katarina , 2 september 2015

  Själva idén till boken är ju helt genial. Jag hade troligen för höga förväntningar för jag tycker att boken är läsvärd men inte mer.

 2. Träffsäker politisk satir med en Hitler som roar, även...
  Sollner, 23 oktober 2013

  Träffsäker politisk satir med en Hitler som roar, även om skrattet fastnar något när vetskapen om historien hinner ifatt en. Boken är medvetet skriven med samma byråkratiska stil som Hitlers "Mein Kampf" och är skriven i jagform. Generellt sett är boken spännande då vi får följa hur huvudpersonen anpassar sig till sin nya miljö och försöker nå nya maktpositioner med hjälp av de verktyg han nu har till förfogande, via mediets makt.

 3. Mycket underhållande och en lurigt skriven bok, då man...
  Per-Olof, 4 oktober 2013

  Mycket underhållande och en lurigt skriven bok, då man efter ett tag glömmer bort det faktum att hans uppdykande är en orimlighet, väen om den bygger på en saga (Törnrosa). Intressant också att det inte skulle vara orimligt att en sådan fiktiv person kan få genomslag i media, och då också få möjlighet att torgföra sina "sanningar".

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Timur Vermes

Bokvideo