Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
468
Utgivningsdatum
2014-08-11
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Hammargren, Bitte (foto)
Dimensioner
233 x 160 x 40 mm
Vikt
733 g
SAB
Koa
ISBN
9789173434805

Gulfen : en framtida krutdurk

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-08-11
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Följ med Mellanösternkännaren och journalisten Bitte Hammargren till den Arabiska halvön.

Arabiska halvön är rik på energi och religion, men fattig på frihet. På några årtionden har Gulfstaterna förvandlats från fattiga ökensamhällen till mäktiga energiproducenter som hela världsekonomin är beroende av. De är djupt indragna i kriget om Syrien och det turbulenta Egypten. De står öga mot öga med ärkefienden Iran på andra sidan Persiska viken.

I Saudiarabien och dess grannländer är kontrasterna slående. Bitte Hammargren skildrar initierat en region där det futuristiska och hypermoderna lever sida vid sida med medeltida traditioner. Där finns både en extrem islamism och en ungdomsgeneration som törstar efter sociala friheter och politiska rättigheter.

Författaren har träffat makthavare och oppositionella, rättslösa migrantarbetare från Asien och kvinnor som kämpar för jämställdhet. Hon tecknar historiska bakgrunder och analyserar den politiska utvecklingen i en del av världen som kan bli nästa krutdurk. Den dag de åldrande ledarna är borta eller när energipriserna sjunker väntar dramatiska förändringar.
Bitte Hammargren är journalist och Mellanösternkännare, som rapporterar för Svenska Dagbladet och andra medier. 2008 tilldelades hon Publicistklubbens stora pris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gulfen : en framtida krutdurk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och högaktuell bok
    Anita Mellberg, 16 februari 2015

    En allmänbildande bok som presenterar varje gulfstat utifrån dåtid och nutid.Man blir uppdaterad på olika länders komplicerade historia och det gör det lättare att följa skrupellösare nyhetsrapportering från t ex Saudiarabien.Mycket läsvärd!

  2. Ett mästerverk!
    CG, 22 november 2014

    En mycket insiktsfull analys av vad som händer och inte minst kan komma att hända i en region med stor betydelse för den politiska utvecklingen i hela arabvärlden och inte minst för världsekonomin.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bitte Hammargren