Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2014-10-07
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Helena Böhme
Originaltitel
La vie sans fards
Medarbetare
Harvard, Anna (form)
Dimensioner
180 x 138 x 22 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789173434935
Livet utan masker (inbunden)

Livet utan masker

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-10-07
237
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Med uppfriskande klarhet och stor självkännedom skriver den karibiska litteraturens grand old lady Maryse Condé om sitt liv och sitt författarskap.

Författaren Maryse Condé föddes i Pointe-à-Pitre på Guadeloupe 1937 som det yngsta syskonet i en skara på åtta barn. Hennes mor var lärare och hennes far banktjänsteman. Föräldrarna hade stora ambitioner för sin dotter. Alltså skickades Maryse redan som sextonåring på egen hand till metropolen, Paris, för att studera. I Paris väntade en helt ny värld av intryck för en ung flicka från Guadeloupe, konst, litteratur, teater och inte minst livets olika möjligheter. Där träffade hon också sin första make Mamadou Condé, en skådespelare från Guinea som hon senare reste med till Afrika.

I Livet utan masker berättar Maryse Condé med uppfriskande klarhet och stor självkännedom om sitt liv och den makalösa resa hon gjort från Karibien till Frankrike, till västafrikanska länder såsom Guinea, Ghana, Elfenbenskusten och Senegal, under politiskt turbulenta år, och så småningom till USA.
Maryse Condé är professor emerita vid Columbia University i New York och har skrivit ett tjugotal romaner varav fyra finns utgivna på svenska.

Om Condés senaste roman på svenska:

Tills vattnet stiger är en förtätad, mångbottnad roman med stor lyskraft. Här utforskar Maryse Condé med skarpsinne maktens och förtryckets intrikata mekanismer. (SvD)

Det är en stark roman, lysande berättad av en stor berättare. (Upsala nya tidning)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet utan masker
  2. +
  3. Flickan på perrongen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickan på perrongen av Gill Thompson (pocket).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livet utan masker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Talande titel
    Lars-Erik Lindholm (Stockholm), 25 februari 2019

    En bok som ger perspektiv på länder, kulturer och på en rik författare. Trots att det är en slags personlig livsskildring känns det som en roman om en kvinnas resa till författarskap. Mest överraskande är hur hon så konkret kan beskriva saker som upplevdes för 40 år sedan

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maryse Condé