Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2014-01-17
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
148 g
SAB
Qaea-ae,Qad-nd,Knd.6,330.9495
ISBN
9789173435314
Skulden : eurokrisen sedd från Aten (pocket)

Skulden : eurokrisen sedd från Aten

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2014-01-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Europa härjar den ekonomiska krisen och i centrum står Grekland. Fattigdomen och arbetslösheten har ökat dramatiskt och ungdomarna lämnar landet i massor. Är det sant som medierna skriver att grekerna arbetar för lite, lever på lån och har för stor offentlig sektor?

Kajsa Ekis Ekman reste till Aten och fann en helt annan verklighet. Hon andas tårgas under generalstrejken, bevittnar korruptionen, bor hemma hos lärare som får kopiera upp stenciler när staten inte har råd med skolböcker, dricker te med Papandreou och talar med vänner som pendlar mellan hopp och förtvivlan allt eftersom det politiska spelet byter inriktning.

Skulden är en personlig skildring av hur en samhällskris påverkar människor på djupet.

"Kajsa Ekis Ekman gör det väldigt effektivt och pedagogiskt. ... Även för en läsare utan ens de minsta kunskaper om nationalekonomi tydliggör hon händelseförloppet från konkurshot till EU:s och bankernas (i synnerhet de tyska) egoistiska och överlägsna beslut om Greklands direkta framtid." - Andres Lokko, Dagens nyheter

"En sträckläsningsbok ... en rapport från den punkt där makroekonomin slår in i vardagsrummen." - Aftonbladet

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skulden : eurokrisen sedd från Aten
 2. +
 3. Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstånd & vad de kunde vara

De som köpt den här boken har ofta också köpt Något är ruttet i Sverige : om sakernas tillstå... av Kajsa Ekman Ekis, Christoph Emanuelle Fielder, Mattias Gardell, Sara Granér, Kalle Haglund (pocket).

Köp båda 2 för 94 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skulden : eurokrisen sedd från Aten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, men saknar objektivitet
  Allan i Dalen, 20 januari 2015

  En intressant bok, där EU och främst Tyskland är skurken, som förstört Grekland ända sedan Grekland gick med i EU. Att Grekland lånat och aldrig beskattat sin befolkning för att finansiera de offentliga utgifterna ända sedan 70-talet, medges men ses knappast som något problem. Att banker och andra länder lånat pengar till Grekland gör dem, i denna bok, till skurkar. Det påstås i boken att greker jobbar mer per dag än vad vi svenskar gör och i jämförelsen med pensionsålder i Grekland görs den ... Läs hela recensionen

 2. Utmärkt
  Rickard, 26 februari 2014

  Man förstår mycket bättre EU ekonomrikspolitik och orsakerna till den här krisen efter har läst denna. Man får en bättre förståelse av eurokrisen och inser att det är mycket mer komplicerat än vad man trodde förut.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Skulden : eurokrisen sedd från Aten