Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-04-24
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173435468
Jemen är bra! (e-bok)

Jemen är bra! (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-04-24
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är landet som romarna kallade Arabia Felix - det lyckliga Arabien. Enligt legenden var det också drottningen av Sabas hemland, mytomspunnet för sitt överdåd och sin rikedom. I dag är Jemen Mellanösterns fattigaste land och präglas av djupa inre konflikter - landet står vid randen av ett inbördeskrig.

Jemen är också fullt av motsägelser och kontraster; samtidigt som barnäktenskap är tillåtet är det ett av få länder på den arabiska halvön där kvinnor har rösträtt.

Följ med på jakten efter en kvinnlig shejka, en resa in i landets motståndsrörelser och en vandring genom öknen där det är 52 grader i skuggan.

Journalisten Tanja Holm var bosatt i Jemen 2009-2015 och bevittnade den arabiska våren på plats. I en samling unika reportage tränger hon bakom tidningsrubrikerna och berättar om ett fascinerande och mångfacetterat land.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tanja Holm

  • En timme om världen - Välkommen till Jemen

    Tanja Holm

    Det är landet som romarna kallade Arabia Felix - det lyckliga Arabien. Enligt legenden var det också drottningen av Sabas hemland, mytomspunnet för sitt överdåd och sin rikedom. I dag är Jemen ett av Mellanösterns fattigaste länder, splittrat och ...

Bloggat om Jemen är bra!