Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2015-07-27
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Joakim Sundström
Originaltitel
Stikvallei
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
437 g
SAB
Ube
ISBN
9789173435635
Dödens dal (inbunden)

Dödens dal

Inbunden Svenska, 2015-07-27
239
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En natt i augusti 1986 dör tusentals människor och djur över en natt i en dalgång i Kamerun. Orsaken är fortfarande okänd. Men vad hände egentligen?

I en otillgänglig dalgång i nordvästra Kamerun släcks allt liv den 21 augusti 1986. Babianer, puckeloxar och fåglar faller döda till marken - liksom nära två tusen människor. Inga materiella skador syns, hyddorna är intakta och palmträden vajar i vinden. Vad hände egentligen?

I Dödens dal undersöker Frank Westerman denna mystiska massdöd och leder läsaren genom den djungel av historier som uppstått efter katastrofen. Vilka ord och bilder har blandats med fakta och utvecklats till nya myter? Hur skapas egentligen berättelser?

"Han påminner mig om Bruce Chatwin och Ryszard Kapuscinski. I likhet med dem har han lyft det journalistiska reseförfattandet till ett briljant magisk historieberättande." - Sunday Times

"Namnet Frank Westerman står för ett nytt sätt att skriva litteratur." - Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Frank Westerman har skrivit ännu en lysande bok om människans berättande." - Rasmus Lygner, VLT

"Den stora slutsats som går att dra av Westermans välformulerade och läsvärda reportage är i alla händelser att konspirationsteorier är vår tids myter." - Björn Gunnarsson, GP

Frank Westerman, född 1964, är nederländsk författare. Hans böcker har hyllats, prisbelönats och översatts till 15 språk. Sedan tidigare finns Själens ingenjörer utgiven på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dödens dal
  2. +
  3. Siffrorna i våra liv : hur vi använder matematik utan att räkna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Siffrorna i våra liv : hur vi använder matemati... av Stefan Buijsman (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dödens dal