Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2015-04-02
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Kellerman, Rasmus (form)
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
491 g
SAB
Lz Reagan, Ronald
ISBN
9789173435765
Reagan : en kontroversiell ikon (inbunden)

Reagan : en kontroversiell ikon

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-04-02
244
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En kontroversiell ikon.

Den första svenska biografin över Ronald Reagan tecknar ett fullödigt porträtt över människan och politikern, från B-filmandet i Hollywood till Vita huset.


Ronald Reagan var en av 1900-talets största och mest kontroversiella politiker. I den första svenska biografin över Reagan får vi följa hans väg mot toppen: från uppväxten, Hollywoodkarriären och kommunistjakten, via jobbet som storföretagstalesman, till guvernörsåren i Kalifornien. Mindre kända sidor av Reagans liv lyfts fram, som hans fascinerande förvandling från hängiven demokrat och fackordförande till rollen som förgrundsfigur för den konservativa rörelsen. Här beskrivs åren i Vita huset 1981-89 och presidentens omdiskuterade ekonomiska politik.

Reagan hyllas ofta för sin ideologiska renlärighet, men var i själva verket skicklig på att kompromissa. Han avskydde Sovjetunionen, men förhandlade med ärkefienden för att undvika ett kärnvapenkrig och gick till historien som presidenten som lyckades avsluta det kalla kriget.

Möt maktmänniskan, myten och privatpersonen Ronald Reagan - och det land som fortfarande bär spår av hans presidentskap.

Karin Henriksson är bosatt i USA sedan 25 år tillbaka och rapporterar i Svenska Dagbladet och i flera andra medier. Hon har tidigare gett ut två böcker om USA. 2012 tilldelades hon Resumés journalistpris Guldkrattan.

"Karin Henriksson har skrivit ett balanserat och pedagogiskt porträtt av USA:s fyrtionde president." - GP
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Reagan : en kontroversiell ikon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Något tunn biografi
  BertilNo, 4 maj 2017

  Hade förväntat mig mer substans av en så rutinerad och mångårig journalist i USA.
  Tyvärr känns den alltför tunn för att ge en bra bild av Ronald Reagan.

 2. Hederlig journalist
  Benny Carlson, 5 maj 2015

  Karin Henriksson arbetar som en "gammaldags" hederlig journalist enligt mottot "å ena sidan och å andra sidan". I en recension efterfrågas mer av hennes eget tyckande om Reagan. Personligen är jag tacksam för att Henriksson inte som så många andra av vår tids journalister är sprickfärdig av egna åsikter. Skönt att slippa den typ av kolumnister som dag ut och in försöker hitta på något "originellt" och "provocerande" och som halvt om halvt har trängt ut en balanserad nyhetsrapportering i våra medier.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Henriksson