Sexjournalen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2015-02-09
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
175 x 130 x 10 mm
Vikt
163 g
SAB
Vnda
ISBN
9789173435963
Sexjournalen (häftad)

Sexjournalen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-02-09
204
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast fredag 18 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
"Jag önskar att den här boken ska välla fram över Sverige - världen! -, flåsande och stolt, med de bekväma mysbrallorna vid anklarna, beredd att gå in och ta över. Oräkneliga är de unga människor - även pojkar och män - som behöver marineras i det levnadssätt som tecknas i den här antologin." - Expressen

En bok med personliga texter som vill ge unga tjejer olika bilder av kvinnlig sexualitet.

Sexjournalen en samling med fyrtio unga kvinnors personliga texter om sex och lust. Vår sexualitet formas i stor uträckning av normer där samhällets objektifiering och passivisering av kvinnor löper som en röd tråd. Men i den här boken får du möta unga kvinnor som går emot strömmen, klättrar över staketen och inte räds att berätta om sina sexuella fantasier och innersta drömmar. Kvinnor som för sin egen talan, gör som de vill och tar vad de vill ha.

Texterna har sammanställts av Karolina Hansson och Elina Pahnke och de vill med denna bok ge unga tjejer olika bilder av kvinnlig sexualitet, olika sorters berättelser och upplevelser att förhålla sig till och få vägledning av. Och på samma gång vill de bidra till jämställdhetskampen genom att visa att könsrollsöverskridande handlingar äger rum hela tiden. Vi visste bara inte om det. Förrän nu.

Karolina Hansson, 24 år, har påbörjat sin utbildning för att bli studie- och yrkesvägledare.
Elina Pahnke är 21 år gammal och utbildar sig till journalist på Skurups folkhögskola. På fritiden driver hon bloggen Fittjournalen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sexjournalen
 2. +
 3. Bättre Sex : 50 vilda ställningar du antagligen inte provat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bättre Sex : 50 vilda ställningar du antagligen... av Lola Rawlins (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sexjournalen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok som alla måste ha!
  Ana (Östersund), 1 maj 2017

  Helt underbart med en bok som framhäver kvinnornas röster om ett så intimt ämne! Rekommenderar verkligen boken till alla människor!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Tidskriften Mana 2-3(2019) Imperial Leather

  Maja Sager, Elina Pahnke, Felicia Mulinari, Anne McClintock, Temi Odumosu

  Inledningsvis lyfter numrets temaredaktör Maja Sager fram några av Imperial Leathers centrala bidrag och argument. Därefter tar Temi Odumosu med oss på promenad i Köpenhamn och reflekterar över de rasistiska och koloniala bilder hon konfronteras m...

 • Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn

  Maja Sager, Marta Kolankiewicz, Elina Pahnke, Maimuna Abdullahi, Ulrika Svallingson

  Kan rasism beskrivas i lagtext? Kan strukturell rasism i rättssystemet hanteras genom juridiken? I detta tema utforskar vi lagens begränsningar och möjligheter i förhållande till antirasistisk kamp. Maja Sager och Marta Kolankiewicz diskuterar hur...