Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2015-01-20
Upplaga
2
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Göran Grip
Originaltitel
Chasing Venus
Medarbetare
Pillay, Jenny Kellerman (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
195 g
SAB
Uabbb
ISBN
9789173436106
Jakten på Venus (pocket)

Jakten på Venus

Pocket Svenska, 2015-01-20
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jakten på Venus är den fascinerande historien om hur vetenskapsmän över hela världen slog sig samman i slutet av 1760-talet för att studera hur lång tid det tog för planeten Venus att passera solen. För första gången skulle det vara möjligt att beräkna avståndet till och mellan planeterna i solsystemet. Men hindren var otaliga: krig, pirater, pest, iskyla och djungelhetta.

Andrea Wulf har skrivit en underbar berättelse, fylld av excentriska personligheter och tragiska livsöden, om detta det första globala vetenskapliga samarbetet.

Den här boken är välskriven, väldokumenterad och fascinerande ... Jag är mäkta imponerad av allt Wulf lyckats gräva fram. - LitteraturMagazinet

En lättillgänglig och medryckande bok, faktiskt en sorts äventyrsbok som inbjuder läsaren att dela den entusiasm för vetenskap som präglade upplysningstiden. - Svenska Dagbladet

Andrea Wulf är född i Indien, växte upp i Tyskland och bor nu i England. Hennes första bok The Brother Gardeners blev nominerad till Samuel Johnson Prize 2008 och vann American Horticultural Society 2010 Book Award samt CBHL 2010 Annual Literature Award.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andrea Wulf