Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2015-05-18
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
210 x 136 x 11 mm
Vikt
225 g
SAB
Rbbaa
ISBN
9789173436120

Det riktiga landslaget

(5 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-05-18
206
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I sommar äger VM i fotboll för damer rum i Kanada. Sveriges landslag har några av världens bästa spelare och har rönt stora framgångar de senaste åren trots att herrfotbollen ständigt prioriteras. I den här boken presenterar fotbollsskribenten och ståupparen Moa Svan: Det riktiga landslaget.

Varför har inte Svenska Fotbollförbundet rest en staty över Therese Sjögran, som har spelat absolut flest landskamper genom tiderna? Varför heter det dam-EM och fotbolls-EM? Vad är dam för sport? Och hur kommer det sig att allt fotbollsnack leder till Zlatan?

Det riktiga landslaget är en supporters skildring av sitt lag och sina favoritspelare: Nilla Fischer, Therese Sjögran, Caroline Seger och Lotta Schelin. Det är också en beskrivning av hur illa det står till i svensk fotboll där kvinnor ständigt får sämre villkor än män. Men mest av allt är det en bok om världens bästa idrott.

Moa Svan (född 1986) spelar fotboll i ett korplag i Stockholm, där hon också driver sin egen talkshow och arbetar som komiker. Hon har vid sidan av livet som ståuppkomiker arbetat som programledare i både radio och tv.

"Moa Svans alster är en milstolpe - Torbjörn Andersson, Idrottsforum
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det riktiga landslaget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vaket, Moa Svan!
  Margareta Randin, 3 april 2017

  Boken innehåller allt vad jag redan visste om diskriminering och ringaktning av kvinnor. Jag är full av beundran och respekt för Moa Svan för att hon träffsäkert uttrycker detta miserabla samhällsfenomen, nu med avseende på fotbollsvarlden. Kan berätta att jag tycker om att titta på "damidrott" ; den utövas mycket justare än "herridrott".

 2. Respekt
  Erik W-P, 15 juni 2015

  Jag vet inte om det är ett internettroll som skrivit den första recensionen på den här sidan, men jag misstänker det. Ledsamt! Den här boken är en hyllning till fotbollen och till alla fantastiska fotbollstjejer. Ja, det har blivit bättre på senare år när det gäller publicitet etc, men respekten är det värre med. Mycket förbättringar återstår och det krävs att någon kommer och pekar ut allt som kan bli bättre.

 3. Viktig och intressant bok!

  Ett viktigt debattinlägg, bra och intressant bok! Bra att lyfta andra förebilder än de vanliga (Zlatan, Messi, osv) för fotbollsspelande tjejer och killar. Ställer frågor kring vilka lag som får uppmärksamhet i media, och varför. Hur kommer det sig exempelvis att herrarnas landslag i fotboll, som inte varit med i ett VM på tio år, får mer uppmärksamhet och resurser än laget som år efter år presterat på topp i EM och VM?

 4. Extremist
  Patrick Münzker, 7 juni 2015

  Varning, den här boken handlar inte om fotboll. Här talar vi politisk propaganda av den värsta och lägsta sorten. Vet inte vilken värld Moa Svahn lever i, men inte kan det vara i fotbollsvärlden, knappast heller i det några av oss kallar verkligheten... det här är en bok full av osanningar och överdrifter som bara tjänar författarens extrema politiska åsikter. Oläslig smörja.

Visa alla 4 recensioner