Bron över Blood River : afrikanderna i det nya Sydafrika (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2015-08-04
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
210 x 137 x 18 mm
Vikt
305 g
SAB
Ocf-peaa
ISBN
9789173436168
Bron över Blood River : afrikanderna i det nya Sydafrika (häftad)

Bron över Blood River : afrikanderna i det nya Sydafrika

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2015-08-04
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Reportage om sökande efter identitet och inflytande i det nya Sydafrika. Tjugo år efter apartheids fall finns det människor som aktivt motarbetar Mandelas dröm. Hur långt är de beredda att gå?

Nelson Mandela är död och i Sydafrika bleknar hans dröm om en regnbågsnation. Tjugo år efter apartheids fall präglas landet av segregation, rädsla och våld. Varvat med historiska återblickar tar Kajsa Norman oss med för att träffa de människor som motarbetar Mandelas dröm. Hur långt är de beredda att gå?

I den vita utbrytarrepubliken Orania försöker ett tusental afrikander skapa sin egen nation. Rädda för att deras språk, kultur och i förlängningen hela deras folk, ska utplånas om de låter sig assimileras, har de skapat ett hemland med egen flagga, valuta och ideologi. Bron över Blood River följer deras och andra vita afrikanders kamp för att rädda sin kultur och sin värdighet. I ett Europa med växande nationalism är deras historia mer relevant än någonsin. Hur reagerar människor när de upplever att deras kulturella identitet är hotad?

"[Kajsa Norman] söker efter det enda som kan vara anständigt att söka: det som klarast och entydigast beskriver ett samhälle i en omvandling där det finns alla skäl att vara vaksam." - Henning Mankell

"Lägg namnet Kajsa Norman på minnet. Hennes bok om afrikanderna i det nya Sydafrika är modig, kunnig, spännande och pedagogisk." - Ulrika Knutsson, Expressen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kajsa Norman