Kommunist i kalsonger (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2016-03-11
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Un comunista en calzoncillos
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Hce
ISBN
9789173436199
Kommunist i kalsonger (inbunden)

Kommunist i kalsonger

Inbunden,  Svenska, 2016-03-11
251
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kommunist i kalsonger Kan levereras innan julafton
Kommunist i kalsonger är en varmhjärtad och högst personlig berättelse, full av insiktsfulla iakttagelser av ett samhälle i upplösning.

I denna självbiografiska roman blandas fiktion och verklighet. Genom tillbakablickar på sin uppväxt målar Claudia Piñeiro ett porträtt av sin far. Vi följer en tonårsflicka med ena benet i vuxenvärlden och det andra i barndomen, under den dramatiska sommaren 1976 då presidenten Isabel Perón avsattes och militären kom till makten i Argentina.

Flickan slits mellan kärleken till sin pappa och längtan efter att vara som alla andra. Varför kan han inte bete sig som andra pappor istället för att ständigt klaga över det politiska tillståndet i landet? För var dag blir det allt svårare att få ihop de olika bilderna av världen, den hon får hemma och den hon får i skolan. Hur ska hon veta vem som har rätt? Allt ställs på sin spets när en av flickans lärare spårlöst försvinner.

Claudia Piñeiro är den bästsäljande argentinska författaren till Torsdagsänkorna som har sålts i över 200.000 exemplar och översatts till femton språk.

Personligt och rörande - Rosa Montero, El Pais

Jag känner mig som en medskapare, som om jag själv pusslar ihop de hemliga skärvorna. En pärla till bok låter vidrigt larvigt att säga men Kommunist i kalsonger skimrar - Bodil Juggas, Arbetarbladet

när igenkänningen [...] upplevs starkare än skillnaden i tid och rum, ja, då har det helt enkelt skrivits bra litteratur. - Oscar Rooth, dagensbok.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunist i kalsonger
  2. +
  3. Vår del av natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår del av natten av Mariana Enriquez (inbunden).

Köp båda 2 för 510 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claudia Piñeiro