Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2015-10-09
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
176 g
SAB
Hc
ISBN
9789173436380
Italienska skor (pocket)

Italienska skor

(65 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2015-10-09
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På en ö i yttersta havsbandet lever Fredrik i en stor tystnad, omgiven av sin hund och katt, med en myrstack i sitt vardagsrum. En mörk hemlighet, ett ödesdigert misstag har gjort honom till en skygg ensling.

En morgon står en kvinna ute på isen. Det är Harriet som han svek för över 30 år sedan, som han lämnade utan att säga ett ord. Harriet ska snart dö och kräver nu att Fredrik ska infria det löfte han en gång gav henne. Tillsammans gör de en resa som på många sätt blir omskakande och leder till möten med de märkliga människor som döljer sig under den lugna svenska ytan.

Med Italienska skor har Henning Mankell skrivit en roman där döden och smärtan finns med lika mycket som glädjen och livslusten. Under 2015 utkom den fristående fortsättningen Svenska gummistövlar.

"Ska ni läsa bara en bok i höst, låt det då bli Italienska skor. Som alla goda hantverk kommer den nog att hålla länge." - Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Italienska skor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. fin och ömsist
  Ingrid , 27 februari 2017

  En bok som jag upplevde svår att få ett grepp om, men ju mera jag läste ju svårare blev det att lägga ifrån mig boken. Kärleksfullt omhändertagande av en döende kvinna.

 2. En annorlunda Mankell
  Agnes, 27 september 2016

  Jag blev positivt överraskad av denna bok. Tidigare har jag läst ett flertal av Mankells deckare, men den här är annorlunda. En både rolig och sorglig handling med en hel del udda människor. Huvudpersonen bor på sin ålders höst ensam på en ö i Stockholms skärgård, och hans enda kontakt där ute är mannen med postbåten. En vinterdag står en kvinna ute på isen...

 3. Italienska skor av Henning Mankell
  Bertil Ouchterlony, 26 augusti 2016

  En annorlunda Mankell, men o vad bra.
  Han vile nog skriva boken när han kände att slutet närmade sig.
  Du som gillar Mankell, läs boken.
  Ser fram emot att även läsa Svenska gummistövlar.

 4. Läsgruppsbok

  Mycket bra. Sträckläste den.Tyckte att den var lite sorglig av o till. .Vi har den i em läsgrupp och ska läsa den i sommar och prata om dem i höst.

 5. En stor överraskning
  Benny Bjerrehus, 26 november 2015

  Jag gillar mest deckare och facklitteratur. Men denna bok kunde jag inte släppa taget om. Nu vill jag läsa uppföljaren, som är den sista boken som Henning Mankell skrev.

 6. Läs den!
  Suzanne , 4 november 2015

  En fantastisk bok! Skönt att slippa deckartemat. Den här är så fängslande och man måste bara få veta vad som händer med dessa personer. Som sagt- läs den. En bok man dessutom kan läsa om.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Henning Mankell