Columbus : de fyra resorna (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2016-01-04
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Camilla Jacobsson, Emeli André
Originaltitel
Columbus - the four voyages
Medarbetare
Kellerman, Rasmus (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
448 g
SAB
Lz Columbus, Christofer
ISBN
9789173436397

Columbus : de fyra resorna

(2 röster)
Storpocket,  Svenska, 2016-01-04
126
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den första stora Columbusbiografin på över 50 år.

"Ett trollbindande epos, samtidigt ett djupt personligt porträtt av den mest komplexa, fängslande, kontroversiella individ som någonsin satt sin fot på ett skeppsdäck." - USA Today

Christopher Columbus reste över Atlanten 1492 för att hitta en handelsväg till Kina. I stället fann han Amerika och den oväntade landstigningen blev en vattendelare i världshistorien. Under det kommande decenniet genomförde Columbus ytterligare tre resor för att finna en snabb handelsrutt till Kina och konvertera människor till kristendomen.
De senare resorna var mer strapatsrika och våldsamma, men de visade Columbus blandning av genialitet och vanföreställningar och hans utomordentliga skicklighet som navigatör. Om den första resan illustrerar upptäcksresandets belöning, belyser de senare det höga priset politiskt, moraliskt och ekonomiskt. Efter resorna var Columbus stukad, både kroppsligt och själsligt.

Det här är den första stora Columbus-biografin på över 50 år. Boken är rikt illustrerad med bilder och kartor. Bergreen gräver djupt i loggböcker, ögonvittnesskildringar och brev. Detaljrikt och levande ger han den historiska bakgrunden och Columbus framträder som en människa av kött och blod, både hyllad och kontroversiell.

Laurence Bergreen är en prisbelönt biografiförfattare och historiker. Han har tidigare skrivit en rad hyllade biografier över upptäcktsresanden som Marco Polo och Magellan och ikoner som Louis Armstrong och Al Capone. Hans böcker finns översatta till 25 språk. Columbus är den första av hans böcker som ges ut på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Columbus : de fyra resorna
  2. +
  3. Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryss... av Knut Kainz Rognerud (inbunden).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »