Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2017-05-05
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
490 g
SAB
Hc
ISBN
9789173436427
Bitterfittan 2 (inbunden)

Bitterfittan 2

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-05-05
75
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tio år har gått sedan Sara lämnade man och barn för en veckas tankepaus på tönt-Teneriffa. Familjehelvetet hade dränerat henne på energi, hon var bitter och trött. I solstolen på det fula charterhotellet läste hon Erica Jongs klassiker Rädd att flyga och insåg att det hon längtade efter mest var att få sova och vara ifred inte något vilt,

knapplöst knull.

När vi nu möter Sara har hon äntligen skiljt sig från sin man. Men att börja om livet som ensamstående är betydligt mer komplicerat än vad hon kunnat ana. Kärnfamiljsnormen är stark, och att leva ut sin lust väcker provokation och ilska hos omgivningen. Sara slits mellan påtvingande skamkänslor och stolthet över sitt beslut.

Medan Bitterfittan var en uppgörelse med våra ojämställda kärleksrelationer och familjeliv gör Bitterfittan 2 upp med samhällets svartvita syn på skilsmässa och den förbannade sexistiska socialiseringen. Det är en berättelse om lust, mod och sårbarhet. Inte minst är det en kärleksförklaring till vänskapen.

"Det bästa Maria Sveland skrivit." - Åsa Beckman
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bitterfittan 2
 2. +
 3. Bitterfittan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bitterfittan av Maria Sveland (pocket).

Köp båda 2 för 130 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bitterfittan 2. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 2 januari 2018

  Av Maria Sveland har jag läst några böcker tidigare. Boken Happy, happy, en bok om skilsmässa, som hon skrev tillsammans med nio andra kvinnor. Boken Systrar och bröder. Boken Att springa. Och så förstås Bitterfittan. (Länkarna går till mina recensioner av böckerna).

  Nu har jag läst fortsättningen på Bitterfittan, Bitterfittan 2. Tyvärr så tyckte jag inte att den var riktigt lika bra som den första boken. Och inte heller lika bra som hennes tidigare böcker.

  Men boken är än... Läs hela recensionen

 2. En angelägen samtidsskildring
  Mattias Malmgren, 23 maj 2017

  Maria Svelands första bok var en ögonöppnare för de strukturella orättvisorna mellan män och kvinnor. I den här uppföljaren får vi åter igen med knivskarp skärpa stifta bekantskap med vår samtid. Efter att ha läst boken ställer jag mig frågan; måste vi verkligen ha det så här?

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Bitterfittan 2