Korruption i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2016-09-22
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 143 x 21 mm
Vikt
438 g
SAB
Oeb
ISBN
9789173436601
Korruption i Sverige (inbunden)

Korruption i Sverige

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-09-22
207
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Korruption i Sverige? Nej, sådant sker inte här, det finns bara i andra länder. I svensk lagstiftning förekommer inte ens begreppet korruption, bara tagande av muta.

Så var det kanske förr, men inte längre, skriver författaren och debattören Per Kornhall. När en läkare bara undersöker den ena av patientens två sjukdomar, eftersom han inte får någon ersättning för den andra diagnosen - då har sjukvården korrumperats. När betygssättning inte baseras på en rättvis bedömning utan på att en friskola ska få fler elever - då har skolan korrumperats. När kritik mot kommunala tjänstemän eller privata verksamhetschefer ses som illojalitet och bestraffas - då är vi ute på hal is.

Ett ännu större problem är att den politiska makten blir alltmer hopflätad med den ekonomiska. Lobbyister och politiska tjänstemän tar över agendan och fattar besluten. Ett nytt frälse har skapats som flyttar sig mellan politik och näringsliv. Vi behöver bara nämna Filippa Reinfeldt eller Göran Persson för att inse vilken magnitud det här problemet har.

Korruption är ett gift som fräter sönder samhällsandan. Per Kornhall skisserar därför en motstrategi för att återge medborgarna förtroendet för politiken och demokratin.

Per Kornhall är fil.dr. och gymnasielärare i biologi. Han har gett ut böckerna Skapelsekonspirationen, Livets ord. Kontroll och manipulation i Jesu namn och Skolexperimentet. Svensk skola i fritt fall.

"En brandfackla, men framför allt en bok om att återvinna förtroende." - Chef

"...en djupdykning om korruptionen i Sverige." - Flamman

"...Kornhalls bok ger anledning till eftertanke över vad som hänt med de skattefinansierade verksamheter som inte för så länge sedan var samhällets angelägenheter om än med grå, byråkratisk framtoning men som nu hamnat i marknadssfären och dess logik." - Dala-demokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Korruption i Sverige
  2. +
  3. Korruptionens vägar : mutor, människor, moral

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korruptionens vägar : mutor, människor, moral av Anders Törnvall (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Korruption i Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Korruption i skolpolitiken

    Jag är kanske orättvis därför att jag främst betonar bokens värde för skolpolitiken. Den analyserar flera andra former för grova oegentligheter. Emellertid har det hänt minst en gång tidigare att en bok ansågs vara så viktig att varje hushåll borde ha ett eget exemplar. Jag hävdar även Kornhalls bok är så viktig att även den borde finnas i varje hushåll. Privatisering av skolorna och idén om "skolpeng" kan lätt missbrukas till osund spekulation där ägarnas vinst går förut för undervisningens ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Kornhall