Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2016-04-25
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Margareta Eklöf
Originaltitel
The God Delusion
Medarbetare
Enekull, Gustav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
229 g
SAB
C:d
ISBN
9789173436670
Illusionen om Gud (pocket)

Illusionen om Gud

(27 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2016-04-25
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tänk dig en värld där förmenta häxor och kätterska vetenskapsmän aldrig bränts på bål. En värld utan korståg och självmordsbombare. En värld där kvinnor inte tvingas till äktenskap eller könsstympning. Tänk dig en värld utan religion!

Richard Dawkins, den framstående vetenskapsmannen, visar på den allvarliga skada som religionen och tron på Gud har lett till. Med humor och allvar undersöker han Gud i alla hans existenser, inte minst Gamla Testamentets sexbesatta tyrann. Dawkins visar hur ofantligt osannolikt ett högre väsen är och att religion inte alls är förutsättningen för ett moraliskt och rättfärdigt leverne.

Illusionen om Gud ger med gott humör insikter i fördelarna för individen och samhället med ateism. Inte minst ger boken en klarare och sannare bild av hur fantastiskt universum är än vad tro och religion någonsin kan åstadkomma.

Alla borde läsa den här boken. Ateister kommer att älska Dawkins skarpa logik och kvicka replik. The Economist
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Illusionen om Gud. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tankeväckande!
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  Tyvärr är boken nog ganska tung för den som inte är insatt i logik, vetenskap och moraliskt tänkande, annars är den briljant i sättet som den nedmonterar religioner och gudar. Rekommenderas ändå starkt.

 2. Sågar religion längs fotknölarna
  Kalle, 5 november 2017

  Dawkins plockar metodisk fram alla argument som talar för att religion behövs och dissikerar dem därefter en efter en. Boken är lättläst, välgrundad och avhandlar religion som vilket fenomen som helst. Även om den egentligen riktar sig till (eller mot?) alla religioner så lyser det igenom att det är den kristna högern i USA som är huvudmålet för angreppet. Boken borde vara obligatorisk i amerikansk undevisning!

 3. Punkterad illusion
  Carl Eric Linn, 12 maj 2016

  Lysande, kreativt tankebygge. Ganska svår och kräver en del hjärnkraft. Kan också ses som en lektion i vetenskapliga principer och tänkande. Med humor!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Illusionen om Gud