Dynastin : den första romerska kejsarätten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2017-10-06
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Camilla Jacobsson
Originaltitel
Dynasty
Dimensioner
235 x 175 x 20 mm
Vikt
764 g
SAB
K.269
ISBN
9789173436793
Dynastin : den första romerska kejsarätten (inbunden)

Dynastin : den första romerska kejsarätten

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-10-06
248
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Rom styrdes först av kungar och blev sedan en republik. Men till slut, efter att ha erövrat världen, kollapsade republiken och Rom dränktes i blod. Inbördeskrigen var så fruktansvärda att romarna slutligen välkomnade en envåldshärskare som kunde ge dem fred. Hans namn var Augustus, eller som han kallade sig själv: den gudomligt upphöjde.

Den skräckblandade glamouren kring Augustus dynasti har aldrig falnat. Ingen annan familj kan jämföra sig med dess persongalleri. Tiberius, den store generalen som slutade som en förbittrad enstöring, ökänd för sina perversioner; Caligula, grymheten och förnedringens mästare; Agrippina, Neros mo, som manipulerade för att få sin son till makten men som senare föll offer för hans nycker; Nero själv, som tävlade i olympiaderna, gifte sig med en eunuck och byggde ett nöjespalats över Roms brandhärjade centrum.

I uppföljaren till Rubicon målar Tom Holland ett bländande porträtt av Roms första imperiedynasti. Här berättas hela den fascinerande historien om familjens världsherravälde som sträckte sig från den marmorklädda huvudstaden till de barbarhärjade tyska skogarna.

"Mästerligt, berättelsen stegar framåt över sorgens och skräckens landskap, utan att pausa eller vackla." - Sunday Times

"Detta är en berättelse som bör läsas av alla som är intresserade av historia, politik eller den mänskliga naturen och det har aldrig berättats på ett bättre sätt." - Mail on Sunday
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dynastin : den första romerska kejsarätten
  2. +
  3. Rubicon : den romerska republikens uppgång och fall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rubicon : den romerska republikens uppgång och ... av Tom Holland (häftad).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dynastin : den första romerska kejsarätten