Jag är Gina : en berättelse om överlevnad och skam i Europa (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2016-09-22
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
291 g
SAB
Lz Ionescu, Gina
ISBN
9789173436816
Jag är Gina : en berättelse om överlevnad och skam i Europa (häftad)

Jag är Gina : en berättelse om överlevnad och skam i Europa

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-09-22
199
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En berättelse om överlevnad och skam i Europa
- Erika, du vet inte allt som jag har varit med om. Jag skulle kunna skriva en hel bok om det. Så människor får veta hur livet kan vara för någon som mig.

Runt 5000 utsatta EU-medborgare, de flesta romer från Rumänien och Bulgarien, bedöms finnas i Sverige. Överallt diskuteras deras närvaro. Varför kommer de hit? Ska man ge dem pengar? Verkar de i kriminella ligor?

Bakom spekulationer, förstasidor och politiska utspel finns dessa människor som sällan får, om någonsin, göra sina röster hörda.

Hösten 2014 träffade journalisten Erika Oldberg den då 25-åriga Gina Ionescu från Rumänien, en romsk kvinna som försörjer sig på att tigga pengar på Sveriges gator. Hennes vardag är fylld av oro och längtan efter de tre sönerna hemma i Rumänien. Gina bodde i tältlägret Sorgenfri i Malmö och blev genom sin frispråkighet och formuleringsförmåga en frontfigur för lägrets invånare.

Det här är Ginas berättelse. En skildring om ett liv där det minst dåliga valet är att resa till Sverige för att tigga. Boken om Gina är en viktig och gripande bok om en ung kvinna som mot alla odds lyckas överleva i en värld som inte har något till övers för sådana som hon.

" en fin och fängslande bok som alldeles självklart lyckas vara både en lyhörd biografi och ett drivet samhällsreportage." - Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag är Gina : en berättelse om överlevnad och skam i Europa
  2. +
  3. Ge mig kolera : vägen till överlevnad i dagens Zimbabwe

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ge mig kolera : vägen till överlevnad i dagens ... av Kajsa Norman (pocket).

Köp båda 2 för 237 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag är Gina : en berättelse om överlevnad och skam i Europa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En viktig bok i dagens mörka Europa
    A, 1 november 2016

    Boken beskriver Gina och hennes liv dels naket och ärligt, dels mänskligt och skört. Boken är rak och ärlig, verkligen läsvärd!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Jag är Gina : en berättelse om överlevnad...