Homonationalism (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2017-03-23
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
195 x 140 x 13 mm
Vikt
279 g
SAB
Ohjh
ISBN
9789173437080

Homonationalism

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-03-23
191 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Idag görs bögar och lesbiska allt oftare till representanter för en urban, modern och progressiv strömning i samhället. Berättelsen om den framgångsrika HBT-rörelsen, som bryter ny mark och skapar nya lagar, är en viktig byggsten i flera västerländska nationers självbild.

Samtidigt växer ett nytt fenomen fram. Allt fler högerpopulistiska partier i Europa framhåller queerrättigheter för att positionera sig gentemot de andra migranter, flyktingar och muslimska grupper. En taktik som också används av politiker i Israel, i deras fall för att visa hur de särskiljer sig från sina grannländer genom en progressiv inställning gentemot homosexuella.

I Homonationalism reser journalisten och författaren Anna-Maria Sörberg runt i Holland, Ryssland, Israel och Frankrike för att intervjua queeraktivister, nationalistiska bögar och forskare inom det akademiska fältet Homonationalism. Hon visar på hur gayfrågan hamnat i centrum för ett geopolitiskt spel och att sexualitet har blivit ett vapen att räkna med.

Homonationalism är ett avslöjande reportage och ett rannsakande av inbillade motsättningar och oheliga allianser.

Anna-Maria Sörberg är journalist med ett mångårigt förflutet i den svenska queerrörelsen. Homonationalism är hennes andra bok.

Homonationalism kommer att vara ett självklart standardverk när man i framtiden forskar om hur reaktionärerna försökte stöta på hbtq-rörelsen. Med förkrossande noggrannhet redogör den för ett av den politiska historiens mest katastrofalt misslyckade trolleritrick. Martina Montelius, Expressen

en bok som ger viktiga infallsvinklar på en politisk utveckling som påverkar oss alla. Malin Krutmeijer, Helsinborgs Dagblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Homonationalism
 2. +
 3. Det sjuka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det sjuka av Anna-Maria Sörberg (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Homonationalism. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Pedagogisk och välskriven om aktuellt ämne!
  Krabban, 13 juni 2017

  Jag läste boken på ett par dagar och tyckte den kändes aktuell och välarbetad men också välskriven. Gillade den mycket och kan rekommendera varmt för alla nyfikna på detta nya fenomen.

 2. Mycket intressant och lättillgänglig reportagebok
  Grace, 3 april 2017

  En bra introduktion till Europeisk politik. Dessutom är den väldigt aktuell i och med valen som nyligen har hållits och som snart kommer att hållas i bland annat Nederländerna och Frankrike. Även delen om Israel var mycket intressant.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna-Maria Sörberg

Bloggat om Homonationalism