De kallade henne Delhi Braveheart (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2017-07-25
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
181 x 135 x 16 mm
Vikt
284 g
SAB
Ohja-ob
ISBN
9789173437110
De kallade henne Delhi Braveheart (inbunden)

De kallade henne Delhi Braveheart

Inbunden Svenska, 2017-07-25
59
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
I december 2012 avled den 23-åriga Jyoti efter att ha blivit brutalt våldtagen på en buss i Delhi. Omvärldens ögon riktades snabbt mot mångmiljonstaden. Det fruktansvärda brottet blev startskottet för massiva protester där man krävde att våldtäktsoffer inte skulle skuldbeläggas, kvinnors rätt till sina egna kroppar och att fritt röra sig utomhus. Demonstrationerna ledde till en uppdaterad lagstiftning mot sexualbrott och att kvinnors medborgerliga rättigheter hamnade på den politiska agendan.

De kallade henne Delhi Braveheart är en unik och fängslande reportagebok om ett land i omvälvning. I dagens Indien utmanas traditioner av en rekordstor uppkopplad ungdom, som har hela världen tillgänglig i sina mobiler. Dessa ungdomar appdejtar, utforskar sin sexualitet och lever enligt andra värderingar än tidigare generationer.

Med avstamp i den ökända våldtäkten och de svallvågor som följde beskriver Julia Wiræus ett splittrat land där kvinnorna tar en allt större plats, samtidigt som de tvingas förhålla sig till de sedvänjor som finns. Här intervjuas kvinnor med olika bakgrunder: aktivister, transkvinnor och konservativa hindunationalister alla försöker de hitta fast mark när synen på kön, sexualitet och religion är i gungning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De kallade henne Delhi Braveheart
  2. +
  3. Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt i livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som stannar, den som går. Bok 3, Åren mitt ... av Elena Ferrante (inbunden).

Köp båda 2 för 124 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om De kallade henne Delhi Braveheart