Hundra om dagen : berättelser om abort (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2017-05-18
Förlag
Leopard Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
206 x 135 x 15 mm
Vikt
215 g
SAB
Vndma
ISBN
9789173437387

Hundra om dagen : berättelser om abort

Inbunden, Svenska, 2017-05-18
148 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varje dag gör ungefär hundra kvinnor abort i Sverige. Under sitt liv kommer varannan kvinna att göra minst en, många kommer att göra flera.

Att göra abort betraktas i dag som ett vanligt inslag i en kvinnas liv. Ändå hör vi nästan aldrig talas om den personliga upplevelsen av åtgärden. Istället pratar man om aborten som politisk diskussion, som juridiskt samtalsämne eller som etiskt dilemma. Samtidigt förblir den levda erfarenheten osynlig och abort fortsätter att upplevas som tabubelagt. Många kvinnor berättar det inte ens för sina närmaste.

Hundra om dagen fokuserar på den personliga upplevelsen av att genomgå en abort. Här intervjuas personer mellan 20 och 35 år som alla har gått igenom en eller flera aborter. Alla med sin egen syn på och tankar kring ämnet. Vi får också ta del av såväl medicinsk som historisk expertis kring aborter.

Hundra om dagen är ett viktigt inlägg om den svenska abortlagstiftningen i ett Europa där aborträtten på flera håll hotas.

Anna Bengtsdotter, född 1978, är svensk journalist. Materialet till boken har hon samlat in under en tioårsperiod. Det här är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hundra om dagen : berättelser om abort
  2. +
  3. Lyckligt skild : hitta den kloka vägen före, under och efter separationen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyckligt skild : hitta den kloka vägen före, un... av Magnus Abrahamsson, Marit Danielsson (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hundra om dagen : berättelser om abort