Gränslöst knivskarp : en bok om Eva Moberg (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
218 x 140 x 25 mm
Vikt
410 g
SAB
Lz Moberg, Eva
ISBN
9789173437493
Gränslöst knivskarp : en bok om Eva Moberg (inbunden)

Gränslöst knivskarp : en bok om Eva Moberg

Inbunden Svenska, 2017-09-20
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken om Eva Moberg utgör en slags intellektuell karta, eller snarare sjökort, över den arkipelagiska tankevärld som var hennes. Det är en bok om möten, engagemang och utveckling. Hur en människas patos och intresse för världen, och i synnerhet för hur vi kan leva och agera för att göra världen bättre, ger ringar på vattnet i såväl samtiden och framtiden.

Låt oss inte slarva bort Eva Moberg är en återkommande uppmaning i boken och just detta vitt omspännande försök att fånga upp en del av det som var Mobergs tid, tankar och position i samhällsutvecklingen är ett försök att fånga och föreviga en del av hennes essens.

Eva Moberg hade en unik urkraft och energi i mötet med andra människor, just därför kom hon att påverka den politiska debatten och fungerade ofta som en katalysator i frågor som var aktuella i samhället, miljö, kärnkraften, fred och maskulinitet. Hon påverkade utvecklingen inom svensk jämställdhetspolitik och kultur. Hon var en människa som levde i skrivandet och i möten med andra människor och denna första bok som samlar och fångar upp hennes idéer och gärning består av texter av människor hon påverkat.

Gränslöst knivskarp speglar en tid av utveckling, såväl politiskt som andligt. Skribenterna är forskare, författare, samarbetspartners, själsfränder samt innehåller nyckeltexter av Eva Moberg själv. Medverkar gör bland andra Yvonne Hirdman, Birgitta Ohlsson, Alexander Ahndoril, Tage G. Petersson, Inger Edelfeldt, Amineh Kakabaveh med flera.

Boken är sammanställd av ett redaktionsråd som består av Cecilia Zadig, Gabriel Romanus, Gottfried Grafström och Louise Lindfors och ges ut i samarbete med Fredrika Bremer Förbundet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gränslöst knivskarp : en bok om Eva Moberg
  2. +
  3. Emigrant i moderniteten : Vilhelm Mobergs mansfantasier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Emigrant i moderniteten : Vilhelm Mobergs mansf... av Ola Holmgren (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »