Efter attentaten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (257.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Christian Catomeris
Utgivningsdatum
2018-01-18
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789173437653
Efter attentaten (ljudbok)

Efter attentaten Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-01-18

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Var börjar den här historien? Med telefonsamtalet till en lägenhet i Paris förorter? Eller kanske när en av Bin Ladens före detta officerare publicerar sin strategi för den jihadistiska kampen 2005?

På ett sätt spelar det mindre roll. Skadan är redan skedd. Människor har dött, några har överlevt, de flesta är märkta för livet. Effekterna av deras lidande sträcker sig bortom dem själva, ut till hela samhället, och kan liknas vid det som uppstår efter ett skalv av kraftig magnitud, ett sådant som orsakar bestående sprickor i hus och hem långt ifrån skalvets epicentrum.

Skalvet som drabbade Frankrike i samband med terroristattentaten den 13 november 2015 var av en sådan dignitet att det i hotar nationsbyggen, idén om en gemenskap, i grunden.

I Efter attentaten intervjuar journalisten Christian Catomeris människorna i de senaste årens terrorattacker i Frankrike. Han möter vittnen, sörjande och de indirekt drabbade. Det är ett djuplodande reportage om ett Frankrike skakat av sorg och rädsla. Hur lever man med ett ständigt hot om tillintetgörelse?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christian Catomeris