Vårdstölden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2018-05-22
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
200 x 135 x 10 mm
Vikt
190 g
ISBN
9789173437844
Vårdstölden (häftad)

Vårdstölden

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-05-22
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad händer med välfärden när 650 000 personer, en tiondel av Sveriges vuxna befolkning, tecknar privat sjukvårdsförsäkring? I boken Vårdstölden visar John Lapidus hur den gemensamma välfärden under det sista decenniet har fått sällskap av ett dolt alternativ; ett system där halvprivata lösningar växer på kollektivets bekostnad.

Genom att omformulera vård som en vara har den privata sjukvårdsindustrin utvecklat en mycket lönsam affärsidé. Ett koncept som anspelar på kundens rädsla att inte få bästa möjliga produkt; i detta fall vård. Det är en sak att vara emot olika sjukvård för fattiga och rika i teorin, en annan sak att själv säga nej när arbetsgivaren erbjuder en privat sjukvårdsförsäkring som löneförmån.

Lapidus visar hur det egentligen finns bara två vägar ut ur dagens situation. Antingen reparerar vi det gemensamma sjukvårdssystemet, genom skattefinansiering, till gagn för alla. Eller så tillåter vi att den allmänna sjukvården försämras; ett scenario där höginkomsttagare ges ytterligare incitament att söka sig till privata lösningar, medan låginkomsttagare hänvisas till allt sämre offentlig vård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdstölden
  2. +
  3. Den stora omvandlingen : en granskning av välfärdsmarknaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den stora omvandlingen : en granskning av välfä... av Kent Werne, Olav Fumarola Unsgaard, Malin Beeck, Shora Esmailian, Mikael Färnbo (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vårdstölden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant men skrämmande!
    Elvy Westerberg, 4 september 2018

    Våra politiker måste stoppa den utveckling som speglas i boken - dvs en urholkning av den gemensamma välfärden. Fortsätter den får vi en sjukvård för rika och en för fattiga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Lapidus