Att lura åldrandet : hälsohetsen som jagar oss ända in i döden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2019-08-23
Förlag
Leopard Förlag
Originaltitel
Natural Causes
Dimensioner
233 x 158 x 20 mm
Vikt
408 g
ISBN
9789173438582
Att lura åldrandet : hälsohetsen som jagar oss ända in i döden (inbunden)

Att lura åldrandet : hälsohetsen som jagar oss ända in i döden

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2019-08-23
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
I Att lura åldrandet får vår tids hälsokult en rejäl avhyvling. I sprakande ilskna essäer om allt från svekfulla celler till det luddiga begreppet wellness . - SvD

Vitaminshakes och proteinjuicer. Tillräckligt med träning, bra kost och god sömn. Vi lever i en tid som framhåller att vi själva bär ansvaret för vår hälsa och livslängd. Med gymmedlemskap och diverse dieter sliter vi ut oss i syfte att leva sundare liv. Men hur mycket tid ska vi egentligen ägna åt kampen att förlänga livet? Har vi inte bättre saker för oss? Och hur mycket makt har vi faktiskt över celler och makrofager?

I Att lura döden vänder Barbara Ehrenreich på begreppen och myten kring den hälsosamma kroppen. Ny vetenskap utmanar allt mer föreställningen om vår kropp som en harmonisk enhet, vars naturliga tillstånd är att vara frisk. Genom att rikta fokus på frågor om samhälle och ekonomi belyser Erenreich sambandet mellan klass och hälsa och hon vet vad hon talar om. Med akademisk examina i både kemi och fysik, och en doktorsexamen i cellbiologi, vilar diskussionen om medikaliseringen av våra liv på hennes egna erfarenheter av arbete och forskning. Med sin karaktäristiska humor, skärpa, och klarsynthet inspirerar Ehrenreich oss att se kritiskt på hälsoindustrins underliggande motiv och det beteende den sporrar.

Att lura döden är en hyllning till den late, och en uppmaning att våga leva den tid vi har till fullo.

Barbara Ehrenreich, född 1941, är en prisbelönt amerikanskjournalist och debattör. Hon har skrivit ett tiotal böcker, bla succéboken Gilla läget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att lura åldrandet : hälsohetsen som jagar oss ända in i döden
  2. +
  3. Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt och lite till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt... av Pär Holmgren (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbara Ehrenreich